Film over Star Wars-personage Obi-Wan Kenobi in de maak

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Film over Star Wars-personage Obi-Wan Kenobi in de maak

Film over Star Wars-personage Obi-Wan Kenobi in de maak

|
|

Laatste update:

Na jarenlang oeverloos gezever, talloze campagnes en een gruwelijke hoeveelheid fanfictie, heeft Disney eindelijke besloten Star Wars-fans hun zin te geven: er komt een Obi-Wan Kenobi-film.

Stephen Daldry

Na Rogue One en de nog titelloze Han Solo-film, wordt dit de derde stand-alone Star Wars-titel. De Oscargenomineerde regisseur Stephen Daldry gaat naar alle waarschijnlijkheid de Kenobi-film regisseren, maar is nog wel aan het onderhandelen met Disney. Daldry heeft (op z’n zachtst gezegd) een verdienstelijk CV, waaronder vier afleveringen van het Netflix-drama The Crown.

Ewan McGregor

En dan nu de hamvraag: kruipt Ewan McGregor weer in de huid van de badjas dragende sci-fi-ridder? Er is nog niks bevestigd, maar dat lijkt erg waarschijnlijk - menig Star Wars-fan heeft namelijk al aangegeven niet geïnteresseerd te zijn in een Kenobi-verhaal als de roodharige Schot niet weer van de partij is. Ook Ewan zelf heeft aangegeven graag terug te keren naar een galaxy far far away…

Obi-Wie Kenobi?

Voor de leken die nog niet zijn afgehaakt: Obi-Wan Kenobi is een belangrijk personage uit de Star Wars-saga. Hij dook voor het eerst op in Star Wars: A New Hope, waar hij hoofdpersoon Luke Skywalker helpt volleerd Jedi te worden. Kenobi werd toen gespeeld door de Brit Alec Guinness. In de prequel-trilogie uit begin 2000, zien we hoe Kenobi (Ewan McGregor) als jonge welp uitgroeit tot Jedi-meester. Obi-Wan is tevens de oud-mentor van bad-guy Darth Vader.

Lees verder