Ewan McGregor komt met de eerste informatie over de Star Wars: Obi-Wan-serie!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ewan McGregor komt met de eerste informatie over de Star Wars: Obi-Wan-serie!

Ewan McGregor deelt eerste info over Star Wars: Obi-Wan

|
|

Laatste update:

Jarenlang hebben we gewacht op een film of serie rond Star Wars-held Obi-Wan Kenobi. Ewan McGregor speelt de rol binnenkort weer, en hij heeft de eerste info over de serie gedeeld!

De wijze Jedi Obi-Wan Kenobi zat de laatste tijd nogal in de piepzak. Hij zou een eigen film krijgen, net als de mysterieuze premiejager Boba Fett, maar deze projecten werden geannuleerd nadat Solo: A Star Wars Story het niet zo best deed.

Boba Fett kreeg uiteindelijk géén vervolg (hoewel de nieuwe Disney+-serie The Mandalorian er wel érg veel van weg heeft), maar de avonturen van Obi-Wan worden tot een serie verwerkt. Dat was het enige dat tot nu toe bekend was, maar hoofdrolspeler Ewan McGregor kon er deze week al íets meer over kwijt.

McGregor speelde Obi-Wan Kenobi in de Star Wars-prequeltrilogie. Na Revenge Of The Sith levert hij de baby’s Luke en Leia af op hun schuiladressen, en trekt hij de woestijn van Tatooine in om Luke te beschermen. We zien Obi-Wan (Alex Guinness) pas jaren later weer, als Luke bijna volwassen is in A New Hope.

De Obi-Wan-serie gaat precies over deze periode: het gat tussen de prequels en de originele trilogie. Over het verhaal is nog niets bekend, maar vast staat dat Kenobi in die jaren echt niet stil heeft gezeten. Volgens McGregor speelt het psychologische aspect van de prequelfilms ook een grote rol.

Star Wars: Obi-Wan

Dan bedoelt hij niet dat de prequels minder goed waren dan de eerdere films, maar dat Kenobi een gigantisch schuldgevoel heeft omdat Anakin Skywalker uitgroeide tot de monsterlijke Darth Vader; onder Obi-Wans hoede! De Jedi uitgemoord, de republiek ligt in as, 100.000 dode kinderen en een verdrietige Jar Jar… Dat geeft je zelfvertrouwen wel een knauw. McGregor kan niet wachten om zijn bekende personage aan te passen, zodat hij meer de kant van Alec Guinness opgaat.

De serie bestaat uit zes delen en vormt dus een brug tussen de twee oudere trilogieën. McGregor is naar eigen zeggen al vier jaar bij het project betrokken, en heeft in die jaren veel moeten liegen om de plannen geheim te houden. Het verhaal van Obi-Wan is al geschreven; de opnames beginnen volgend jaar, en de serie komt in 2021 op Disney+ te staan.

McGregor zien we binnenkort eerst nog terug als Danny Torrance, in het vervolg op The Shining genaamd Doctor Sleep. De komende Star Wars-film, The Rise Of Skywalker, kreeg deze week een spannende nieuwe trailer.

Lees verder