Ewan McGregor als Obi-Wan Kenobi in Revenge of the Sith

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ewan McGregor als Obi-Wan Kenobi in Revenge of the Sith

Oh no: zit de Obi-Wan Kenobi serie tóch wel in de problemen?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Laatst konden we gelukkig melden dat Obi-Wan Kenobi's Disney+ serie gewóón doorgaat. Een of andere grapjas vond het leuk om te melden dat Lucasfilm de show had gecanceld, maar dat bleek bullshit. Maar... nu komt er alsnog slecht nieuws en wel van een betrouwbare bron.

Volgens ons was Obi-Wan the chosen one om Disney+ weer een broodnodige oppepper te geven. Maar nee; als we The Hollywood Reporter mogen geloven, brengt hij voorlopig géén balans in het aanbod van de streamingdienst. Hè, Obi-Wan: bring balance to Disney+, not leave it in darkness!

Goed nieuws

Disney en Lucasfilm hebben de Obi-Wan serie 'on hold' gezet, zo meldt THR op basis van anonieme bronnen. Oftewel: de productie ligt momenteel hé-le-maal plat. Laten we beginnen met het goede nieuws. Ewan McGregor is nog niet weggelopen! Ook regisseur Deborah Chow is nog altijd verbonden aan het project. Daarnaast is Obi-Wan vooralsnog niet gecanceld.

Slecht nieuws

Door naar het slechte nieuws. De scripts waren ronduit slecht. Het zou allemaal te veel lijken op The Mandalorian. Hoezo dan? Nou, in de show zou Obi-Wan een jonge versie van Luke Skywalker proberen te beschermen op Tatooine en dat deed te veel denken aan Mando die Baby Yoda onder zijn hoede nam. Disney zoekt momenteel naar een andere scriptschrijver aangezien de vorige keihard de zak kreeg. Ook is men van plan het aantal afleveringen terug te brengen van 6 naar 4. En - dit is echt het laatste - naar verluidt willen de makers nu pas in januari 2021 gaan filmen, in plaats van... komende zomer. Auw!Nou, gelukkig hebben we Baby Yoda nog: die houdt ons nog wel even zoet met Star Wars-content op Disney+.

Lees verder