• Nieuws

BOEM! Mandalorian onthult echte naam Baby Yoda!

Baby Yoda heet Grogu!

Dé ster van The Mandalorian is natuurlijk Baby Yoda, ook bekend als The Child. De laatste aflevering van The Mandalorian deed het ondenkbare… Baby Yoda heeft een échte naam!

Pas op: dikke spoilers voor The Mandalorian S2E5!

In de nieuwste aflevering van The Mandalorian ontmoeten Din Djarin (Pedro Pascal) en Baby Yoda de jedi Ahsoka Tano (Rosario Dawson), bekend uit de animatieseries Star Wars: Rebels en The Clone Wars. Tano kan via de Force spreken met Baby Yoda, en hij (het is een hij!) blijkt over een rijk gevoelsleven te beschikken.

Donderdag 3 december: Virtuele Superguide Pubquiz!

Baby Yoda trainde in de jeditempel met verschillende meesters, totdat Anakin Skywalker in Revenge of the Sith alle Jedi-kleuters preventief ruimde.

Alle jedi-kleuters? Nee! Baby Yoda ontsnapte op de één of andere manier en dook decennia onder. Hij gebruikte zijn Force-krachten niet om verborgen te blijven: dit verklaart waarom hij zoveel moeite heeft om zijn krachten te gebruiken. Schokkend is wel dat Baby Yoda dus eigenlijk veel slimmer is dan iedereen dacht! Hij roddelt lekker met Ahsoka Tano, die een lach niet kan onderdrukken.

Maar… hoe héét ons favoriete nieuwe Star Wars-personage nou? Zijn. Naam is… Grogu! Het internet ontplofte toen Ahsoka dit nieuws vertelde!

Bericht wordt geladen...
Bericht wordt geladen...
Bericht wordt geladen...
Bericht wordt geladen...
Bericht wordt geladen...

Nu heeft ons favoriete groene vriendje eindelijk een naam! Voor veel fans is het wel even wennen… Baby Yoda blijft voorlopig nog dé manier om Grogu aan te duiden. Het is wél erg cool om meer te weten te komen over de achtergrond van de kleine held.

The Mandalorian rocks!

Voor Star Wars-fans was de laatste aflevering van The Mandalorian sowieso een feestje! Ahsoka Tano was een erg populair figuur in de animatieseries, en haar verwijzing naar Admiraal Thrawn (één van de schurken) belooft ook veel goeds. Het is afwachten of deze verhaallijnen nog een grote rol spelen in The Mandalorian, maar de aanwezigheid van Bo-Katan in een eerdere aflevering aflevering lijkt hier wel op te hinten.