The Mandalorian seizoen 2

Veronica Superguide logo
The Mandalorian seizoen 2

15 dingen die je nog niet wist over The Mandalorian

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Het tweede seizoen van The Mandalorian is begonnen! Om de feestvreugde nog wat verder aan te wakkeren, verzamelden wij wat partyfeitjes over de Disney+-serie. Deze 15 dingen wist je vast nog niet over The Mandalorian!

Het verhaal van The Mandalorian

1. The Mandalorian speelt zich ongeveer vijf jaar na Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi af en vijfentwintig jaar vóór Star Wars: Episode VII - The Force Awakens.

2. John Favreau, de maker van de serie, vertelt in dit interview dat hij zich liet inspireren door oude Westerns en Samoerai-films. Precies die films die oorspronkelijk ook George Lucas beïnvloed hebben bij het bedenken van Star Wars, dus!

The Mandalorian Din Djarin Baby Yoda

Het enorme success

3. De hype rondom The Mandalorian is real! Kijk maar eens naar de zogenoemde demand expressions, waarmee de vraag naar de show wordt uitgedrukt. Voor de Disney+-serie lag dat aantal demand expressions nog voor de première van seizoen 1 al op 40 miljoen. Daarmee versloeg de serie populaire Netflix-toppers als The Umbrella Academy, The Dark Crystal en When They See Us.

4. Dat de serie zo’n succes is geworden, is maar goed ook! Disney-CEO Bob Iger liet (via Business Insider) namelijk weten dat het eerste seizoen van The Mandalorian maar liefst $ 100 miljoen gekost heeft! En dat is ongeveer $13 miljoen per aflevering...

Baby Yoda The Child gif

De productie van de Star Wars-serie

5. Anders dan je misschien zou denken, werken de makers van de Star Wars-serie amper met green screens. In plaats daarvan wordt gebruik gemaakt van grote LED-schermen waarop de achtergronden in realtime weergegeven kunnen worden. Die techniek is gebaseerd op een veelgebruikte engine voor games, de Unreal Engine.

6. In de documentaireserie Disney Gallery: The Mandalorian krijg je een kijkje achter de schermen van de serie. In een van de afleveringen leerden we bijvoorbeeld dat Mando's wapens zijn gemodelleerd naar wapens uit de Tweede Wereldoorlog. Meer weten? Je vindt de docuserie nu op Disney+!

The Mandalorian achter de schermen opnames

Meer weten over Mando?

7. Ondanks dat hij zijn helm liever niet afdoet, is het geen geheim dat Din Djarin gespeeld wordt door Pedro Pascal. Wat je misschien niet weet is dat deze acteur eerder te zien was in Game of Thrones! Zeven afleveringen lang speelde hij de rol van Oberyn Martell, totdat hij dankzij de handen van The Mountain zeer bruut aan zijn einde kwam...

8. Dat je Pascal zijn gezicht niet ziet, heeft natuurlijk een aantal voordelen. Zo kan er gemakkelijk een stuntman invallen als hij verhinderd is. En dat is precies wat er gebeurde in de vierde aflevering! Die gehele aflevering kijk je namelijk eigenlijk naar een stuntman, aldus de regisseur in dit interview.

9. Toen Pascal de rol van Mando aangeboden werd, zei hij blijkbaar niet meteen volmondig ‘ja’. Hij ging (via Elle) namelijk eerst te rade bij een andere Star Wars-acteur: Oscar Isaac, die we natuurlijk allemaal kennen als vliegenier Poe Dameron!

Oberyn Martell Pedro Pascal Game of Thrones GoT

Alles over Baby Yoda

10. Het duurde best een poosje voordat Baby Yoda zijn huidige vorm kreeg. Volgens Favreau zijn ‘een hoop schetsen’ de revue gepasseerd voordat er eindelijk een keuze gemaakt werd... Daarna duurde het ook nog een keer drie maanden om The Child daadwerkelijk te creëren.

11. In de meeste scenes is Baby Yoda een echte marionet; CGI wordt nauwelijks gebruikt. Er zijn volgens Favreau (via THR) twee mensen nodig om de pop te bedienen: eentje bestuurt de ogen en de mond, terwijl de andere verantwoordelijk is voor de rest van zijn gezichtsuitdrukkingen, zoals het bewegen van zijn oren.

12. De belangrijkste Baby Yoda-pop, die wordt gebruikt voor de close-ups, kost maar liefst $ 5 miljoen dollar, aldus EW!

Concept voor Baby Yoda

Easter eggs in The Mandalorian

13. The Mandalorian gebruikt verschillende regisseurs. In seizoen 1 mocht Bryce Dallas Howard bijvoorbeeld aflevering vier regisseren. In die aflevering zien we onze hoofdrolspelers vluchten voor die AT-ST-voertuigen. En dat is volgens Bryce een knipoog naar de grote dino’s in Jurassic World, waar zij natuurlijk zelf in meespeelde!

14. In de vijfde aflevering van het eerste seizoen bezoekt Mando de cantina in Mos Eisley, die je ook in de eerste Star Wars-film zag. Grappig genoeg heeft niemand minder dan Luke Skywalker (Mark Hamill) de stem van de droid-barman ingesproken! Bonusfeitje: deze droid zag je ook al in Return of the Jedi als een van Jabba the Hutt zijn onderdanen.

15. De laatste twee afleveringen van het eerste seizoen van The Mandalorian zitten tjokvol Stormtroopers. Dat waren echter lang niet allemaal echte acteurs, maar ook super professionele cosplayers! Deze 501st Legion bestaat uit een groep fans die superrealistische replica's van Star Wars-kostuums creëren.

Wij zijn tot dusver enorm te spreken over het tweede seizoen van The Mandalorian! Moet jij nog beginnen met kijken? Check dan vooral deze supersnelle recap van S1 én check deze zeven cruciale details over de Disney+-serie.

Het tweede seizoen van The Mandalorian is nu te zien op Disney+. Iedere vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering. 

Lees verder