Recensie The Mandalorian seizoen 2: de eerste aflevering voorspelt heel veel goeds

The Mandalorian en Baby Yoda

Het is tijd om weer een abonnement te nemen op Disney+, want The Mandalorian is terug! Het tweede seizoen begint met een geweldige eerste aflevering vol verrassingen. 

Deze recensie is gebaseerd op de eerste aflevering genaamd Chapter 9.

The Mandalorian was dé serie waar Star Wars-fans al decennia op hebben gewacht. Terwijl de films steeds spectaculairder werden, sloegen ze ook steeds vaker de plank mis. De fans werden boos op de makers en verlangden terug naar de oorspronkelijke trilogie. Jon Favreau snapte dat en gaf de fans een sci-fi western met alles wat ze waarderen aan de filmreeks. 

Terug naar Tatooine

Het eerste seizoen kon rekenen op veel lof, maar dat legde de lat nóg hoger voor het tweede seizoen. Chapter 9 voorspelt gelukkig veel goeds. Het verhaal gaat verder waar we gebleven zijn. Mando moet The Child naar zijn volk brengen en heeft de hulp nodig van andere Mandalorianen. Hij hoort dat een bondgenoot zich bevindt op Tatooine en reist naar de planeet.

Geen spoilers

Verdere details over het verhaal vertellen we niet, want daarmee zouden we een belangrijk moment spoilen. Wat we wel kunnen zeggen, is dat Favreau goed gekeken heeft naar wat werkte in het eerste seizoen. Mando is stoer, The Child is schattig en een simpel verhaal wordt verrijkt met momenten en personages uit de beste Star Wars-films. 

Recensie The Mandalorian seizoen 2: de eerste aflevering voorspelt heel veel goeds

Return of the Jedi

Door in iedere aflevering een losstaand verhaal te vertellen werd het eerste seizoen van The Mandalorian toegankelijk voor kijkers die nog nooit Star Wars hebben gezien. Chapter 9 doet dit ook. De aflevering zit vol verwijzingen naar Return of the Jedi, maar legt voldoende uit zodat nieuwe kijkers het verhaal kunnen volgen en zullen verlangen naar meer. 

Star Wars universum

De kracht van The Mandalorian is echter niet het verhaal, maar het universum waarin de serie zich afspeelt. Terwijl de films zich richten op intergalactische familieruzies verkent de Disney+ Original de verschillende werelden die tientallen jaren geleden werden geschapen door George Lucas. In Chapter 9 leren we meer over Tatooine, en de bewoners van de planeet, dan de films ons ooit vertelden. 

Recensie The Mandalorian seizoen 2: de eerste aflevering voorspelt heel veel goeds

Baby Yoda

De echte break-out star van The Mandalorian was echter The Child, al noemen de fans hem liever Baby Yoda. Jon Favreau heeft gelukkig de verleiding weerstaan om hem een grotere rol te geven. De regisseur/schrijver snapt dat Baby Yoda op de achtergrond moet blijven en zo nu en dan zijn momentjes moet pakken. Terwijl Mando een stadje moet redden, kijkt Baby Yoda toe vanuit een draagtas en is hij te schattig voor woorden. 

Conclusie

Het tweede seizoen van The Mandalorian biedt weinig nieuws en dat is in dit geval alleen maar goed. De serie ziet er weer prachtig uit, de eerste aflevering voelt aan als een korte film, Mando is cool en Baby Yoda is schattiger dan ooit. Met de zoektocht naar Mando's bondgenoten is een sterke basis gelegd voor komende afleveringen en als de rest van het seizoen net zo goed is als Chapter 9 kijken wij weer iedere vrijdag naar Disney+.

5 STERREN

Het tweede seizoen van The Mandalorian is nu te zien op Disney+. Iedere vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering.