Yoda in The Empire Strikes Back

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Yoda in The Empire Strikes Back

‘Disney komt met nog een nieuwe Star Wars-film’

|
|

Laatste update:

Het mag dan voorlopig over en uit zijn met de 'Skywalker-saga', maar dat wil niet zeggen dat er minder Star Wars-content onze kant op komt. In tegendeel: Disney zou namelijk nóg een nieuwe Star Wars-film willen maken!

Dit meldt het betrouwbare filmplatform Variety op basis van ingewijden. Lucasfilm en Disney hebben nog niet gereageerd. Het zou gaan om een nieuwe Star Wars-film van schrijver-regisseur J.D. Dillard (Sleight) en Matt Owens, één van de schrijvers van Netflix' Luke Cage. Als het waar is pakt Disney een primeur: nog nooit eerder stonden zwarte filmmakers aan het roer van een live action-Star Wars-film.

J.D. was héél toevallig ook op de wereldpremière van The Rise of Skywalker. Hmmm...

Héél veel Star Wars-films

Je verwacht misschien dat Disney het na het nogal polariserende Star Wars: The Rise of Skywalker voorlopig een beetje rustig aan doet met nieuwe producties, maar niets is minder waar. En geef ze eens ongelijk: zo lang de kassa's blijven rinkelen is er geen reden tot stoppen. Maar, euhm: tel je effe mee? We hadden al The Last Jedi-regisseur Rian Johnson die nog een SW-film mocht maken en MCU-opperbaas Kevin Feige die er een gaat produceren. Dan gaan er ook nog geruchten die wijzen op een Skywalker-vrije film én Thor: Ragnarok-regisseur Taika Waititi zou óók gevraagd zijn om een SW-productie te draaien.

Release dates

De ietwat verwarrende opsomming hierboven gaat alleen over films die ook echt in de bios gaan draaien. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de Disney+-producties die ook op de rol staan. Moet je nagaan. Variety kon overigens nog niet vertellen of deze film van J.D. Dillard en Matt Owens voor de bios of voor Disney+ is (of allebei). Disney prikte overigens al drie bioscoopdata voor Star Wars-films. In december 2022, 2024 en 2026 moeten die uitkomen. Maar iets zegt ons dat er nog héél veel gaat veranderen aan die data...

Lees verder