Over die bizarre cameo in The Mandalorian…

The MAndalorian

Het tweede seizoen van The Mandalorian is spectaculair geëindigd, en fans werden helemaal gek! Eén van de hoofdrolspelers vertelt meer over de spraakmakende cameo uit de slotaflevering. Let wel: heftige spoilers als je aflevering 16 nog niet gezien hebt!

In The Rescue vallen Din Djarin, Bo-Katan, Fennec Shan en Cara Dune het vlaggeschip van Moff Gideon aan om de kleine Grogu/Baby Yoda te redden. Met hulp van Boba Fett gaat het gesmeerd, totdat de Dark Trooper-vechtrobots een tegenaanval uitvoeren.

Alle hoop lijkt verloren, maar dan verschijnt er ineens een eenzame X-Wing op het toneel. Een man met een lichtzwaard stapt uit en hakt alle robots aan mootjes. Star Wars-fans vielen collectief van de bank: het is Luke Skywalker in The Mandalorian! Gina Carano sprak de waarheid toen ze zei dat niet alle gastrollen bekend waren gemaakt!

Waaaaat!?

Baby Yoda, I am your father!

Luke zag er een beetje raar uit, door de gezichtsprojectietechniek die eerder al gebruikt werd voor Rogue One, maar het was ‘m absoluut! Helaas voor ons en Mando kwam hij Baby Yoda ophalen, maar het kan toch niet anders of Grogu keert terug bij onze favoriete premiejager?

Luke Skywalker wordt niet gespeeld door Mark Hamill, maar door de acteur Max Lloyd-Jones. Het oude (of eigenlijk jonge!) gezicht van Mark Hamill is op zijn snuit geprojecteerd, en Mark Hamill sprak de stem in van zijn Star Wars-personage. “Hebben jullie nog iets leuks gezien op tv?”, vroeg hij terloops even op Twitter.

Even later vertelt hij íets serieuzer over zijn medewerking aan The Mandalorian. Hij zou Luke Skywalker toch eigenlijk niet meer spelen? “Het feit dat we mijn betrokkenheid een jaar lang verborgen wisten te houden is niets minder dan een wonder! Een overwinning voor spoiler-haters!”

The Mandalorian seizoen 3

Hoewel het derde seizoen van The Mandalorian al is aangekondigd, vragen we ons af hoe het nu verder moet zonder de geliefde Baby Yoda… Gelukkig verschijnt volgend jaar een spin-off rond de legendarische premiejager Boba Fett die óók in de aflevering werd aangekondigd. Die staat nog los van de andere Star Wars-films en -series die Disney recent aankondigde.

De toekomst van Star Wars ziet er stralend uit!