Vers van de pers: Dit zijn alle plannen van Disney+!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Vers van de pers: Dit zijn alle plannen van Disney+!

Vers van de pers: Dit zijn alle plannen van Disney+!

|
|

Laatste update:

Alle Disney-fans opgelet! De maatschappij heeft op de Investor Day 2020 een stortvloed aan aankondigingen gedaan en wij hebben de beste updates over de nieuwe Marvel-, Star Wars- en Disney Animation Studios-projecten voor je verzameld. 

Laten we met het 'slechte' nieuws beginnen: Disney+ wordt vanaf 23 februari 2021 twee euro duurder. Dat komt omdat Star aan het pallet wordt toegevoegd naast de bekende merken Disney, Marvel, Star Wars, Pixar en National Geographic. Dit betekent dus in feite dat we meer volwassen content krijgen, met name van 20th Century Fox / Studios. Lees er hier alles over.

Marvel 

Korte nieuwtjes

Door naar het goede nieuws, want ook over het Marvel Cinematic Universe valt veel te ontdekken. Zo werd gisteren onthuld dat Jon Watts (bekend van de Spider-Man films) de regisseur wordt van Marvel Studio's Fantastic Four en dat de recent overleden Chadwick Boseman niet wordt gerecast in Black Panther II. Ook werd duidelijk dat de film Ant-Man 3 vanaf nu door het leven gaat als Ant-Man and the Wasp: Quantumania.

Marvel onthulde verder dat Christian Bale in Thor: Love and Thunder de rol speelt van Gorr the God Butcher. Helaas duurt het nog wel even voor we die laatste kunnen bewonderen, want de releasedatum van die film is verschoven naar mei 2022 (op de plaats van Black Panther II) .

Nieuwe series

Fans van Marvel hoeven in ieder geval niet bang te zijn dat ze zich gaan vervelen: er staan namelijk nog een hoop nieuwe series op de planning. Wat dacht je bijvoorbeeld van de serie Secret Invasion met Samuel L. Jackson als Nick Fury en Ben Mendelsohn als de Skrull Talos? Of Ironheart, de opvolger van Iron Man, waarin Riri Williams de lead heeft? De derde recent aangekondigde serie is Armor Wars met Don Chadle als James Rhodes of beter gezegd: de War Machine!

Verder zijn er ook twee kleinere Marvel-producties aangekondigd: zo verschijnt The Guardians of the Galaxy Holiday Special van James Gunn in 2022 en zijn er plannen voor I Am Groot, een korte serie over het leven van Baby Groot.

Trailers

De nieuwste trailers vlogen ons tijdens deze persconferentie om de oren, waaronder die van WandaVision (15 januari), The Falcon and the Winter Soldier (maart), Loki (mei), What if...? (zomer van 2021) en Ms. Marvel.

Bekijk de overige trailers hier: What If....?, Sizzle en The Falcon and the Winter Soldier.

Pixar

Bioscoopfilms

Fans van Pixar kunnen opgelucht ademhalen, want ook zij worden de aankomende tijd zeker niet vergeten. Op de planning staan namelijk onder andere twee bioscoopfilms: Turning Red en Lightyear. Die laatste draait om de originele Buzz Lightyear, met de stem van Chris Evans in plaats van die van Tim Allen. Als alles volgens planning verloopt, draait deze film in de zomer van 2022 in de bioscoop. Verder was al bekend dat Pixar bezig was met Luca, een film over een jongen genaamd Luca (juni 2021).

Series

Pixar komt naast deze films ook met een eigen originele animatieserie getiteld Win or Lose. De reeks, die vanaf 2023 op Disney+ te zien moet zijn, gaat over jeugdspelers van een softbalteam. Iedere aflevering focust zich dan weer op een nieuwe speler. Verder komt Pixar met talloze andere series, zoals...

 • Een nieuwe reeks over Cars (herfst 2022);
 • Dug Days over hond Dug uit Up (herfst 2021);
 • Pixar Popcorn (januari 2021).

Disney

Bioscoopfilms

Houd je het nog allemaal bij? Ja? Oke, dan kunnen we verder. De aankomende tijd zit Disney zelf ook niet stil. Er zijn namelijk plannen voor vier bioscoopfilms: Cruella (waar we eerder al dit artikel over schreven), The Lion King 2, The Little Mermaid en Jungle Cruise. 

Series

Het is natuurlijk de bedoeling dat er steeds meer abonnees bij gaan komen voor Disney+ en dat merk je ook aan de titels. Van Percy Jackson and the OlympiansBeauty and the Beast The Prequel met Luke Evans en Josh Gad tot Big Shot: ze komen er allemaal aan! Daar komen de volgende titels nog eens bij:

 • The Mysterious Benedict Society;
 • Swiss Family Robinson;
 • Turner & Hooch;
 • The Mighty Ducks;
 • Willow.

Films

Wie dan liever naar een film kijkt, komt ook aan zijn trekken bij Disney+. Zo vliegen Peter Pan en zijn Wendy naar de streamingdienst en volgen Woopi Goldberg met Sister Act 3 en de castleden van de musicalfilm Enchanted al snel. 

Dit lijstje wordt aangevuld met...

 • Pinocchio (die dus niet in de bioscoop verschijnt)
 • Chip n' Dale: Rescue Rangers
 • Night at the Museum
 • Ice Age Aventures of Buck Wild (een spin-off)
 • Hocus Spocus 2
 • Three Men and a Baby met Zac Efron
 • Safety (morgen al!)
 • Diary of a Wimpy kid (reboot)
 • Cheaper by the dozen (2022) 

Seizoen 3 Meisje van Plezier staat nu op Videoland!meer

Star Wars

Bioscoop

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen met het Star Wars-nieuws: er komt namelijk een nieuwe film! Star Wars: Rogue Squadron wordt geregisseerd door Wonder Woman-regisseur Patty Jenkins en zal rond december 2023 in de bioscoop draaien.

Plannen Disney+

Naast dit geweldige nieuws wordt Star Wars ook goed vertegenwoordigd op de streamingdienst van Disney. Zo krijgen The Mandalorian en Star Wars: Andor hun eigen spin-off, evenals Obi Wan Kenobi met (ja, je leest het goed) Hayden Christensen als Darth Vader. En uiteraard staan er nog meer plannen in de koelkast te wachten om eruit te komen. Er volgt namelijk een serie over Lando Calrissian van acteur Donald Glover, die eerder te zien was in de film Solo en daarna Star Wars The Acolyte.

Star

Zoals we dus al eerder aankondigden komt er op Disney+ een nieuwe lijn bij: Star. Het is natuurlijk nog afwachten of daar leuke series en films tussen zitten, maar in ieder geval worden fans van de Kardashians op hun wenken bediend. Onzeker is nog wat voor show de dames (en heren) van de realitysoap precies krijgen, dus dat valt nog even af te wachten. Ook de volgende titels komen naar Star.

 • Only Murders in the Building met Steve Martin, Martin Short en Selena Gomez
 • The Dropout met Kate McKinnon
 • Dopesick met Michael Keaton, Rosario Dawnson en Peter Sarsgaard
 • Nine Perfect Strangers met Nicole Kidman
 • Het vijfde seizoen van The Handmaid's Tale

Lees verder