Alle aankomende Disney-remakes op een rij

Door Redactie
Ariel in The Little Mermaid van Disney

De release van Mulan laat nog even op zich wachten. Maar dat is gelukkig niet de enige live-action remake van Disney waar we de komende tijd naar kunnen uitkijken. Wij zetten de belangrijkste remakes waar de studio momenteel aan werkt voor je op een rijtje!

1. Mulan

Eind maart had Mulan in de bioscopen moeten verschijnen. Maar dat liep net even anders! Het is nu nog maar de vraag wanneer deze live-action remake van de gelijknamige animatiefilm uit 1998 in première gaat. Afgaande op de eerste reacties is deze nieuwe verfilming van de Chinese legende het wachten echter meer dan waard!

Alle aankomende Disney-remakes op een rij

2. Cruella

Strikt genomen is Cruella geen remake, maar een prequel. Zoals de titel al weggeeft, draait deze film om Cruella de Vil. Een soort Maleficent dus, maar dan voor het domme bontje uit 101 Dalmatiërs. Oscar-winnaar Emma Stone (La La Land) tekende voor de hoofdrol van deze heerlijk campy Disney-schurk. Cruella gaat in mei volgend jaar in première!

Alle aankomende Disney-remakes op een rij

3. The Little Mermaid

Ook de live-action remake van The Little Mermaid begint al aardig vorm te krijgen. Vorig jaar werd bekend dat Halle Bailey in de schelpenbikini zal kruipen van Ariel. Daarnaast zijn er belangrijke bijrollen weggelegd voor Melissa McCarthy als Ursula en, als de geruchten kloppen, Oscarwinnaar Javier Bardem als koning Triton. Het is nog niet bekend wanneer The Little Mermaid in de bioscopen verschijnt, maar deze remake van de animatieklassieker uit 1989 gaat binnenkort in productie.

Alle aankomende Disney-remakes op een rij

            4. Snow White and the Seven Dwarfs

Je moet wel lef hebben om een live-action remake van Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen te maken. Dit was in 1937 namelijk de eerste lange speelfilm van Disney. Regisseur Marc Webb (The Amazing Spider-Man) gaat de uitdaging aan! Benj Pasek en Justin Paul (La La Land) zullen een aantal nieuwe nummers schrijven voor deze remake. Als alles volgens plan verloopt, zal Snow White and the Seven Dwarfs in de loop van 2022 in de bioscopen draaien.

Alle aankomende Disney-remakes op een rij

5. Peter Pan & Wendy

Ondanks dat een update van Peter Pan op papier misschien niet de meest aansprekende titel is in deze lijst, kijken we hier nu al enorm naar uit. Achter de camera staat namelijk David Lowery. Deze regisseur leverde met de hartverwarmende familiefilm Pete’s Dragon misschien wel de beste Disney-remake tot nu toe af. Als kers op de taart is Margot Robbie benaderd om Tinkerbell te spelen. En hadden we al verteld dat Joker-ster Joaquin Phoenix in beeld is voor de rol van Kapitein Haak? Drie woorden: kom maar door!

Alle aankomende Disney-remakes op een rij

6. Lilo & Stitch

In 2018 werd bekend dat Disney+ werkte aan een remake van Lilo & Stitch. Hierin raakt een eenzaam meisje bevriend met een alien die het resultaat is van een bizar genetisch experiment. De opnames voor deze remake gaan komende herfst van start op Hawaï. Leuk om te weten: Chris Sanders, die in 2002 de stem insprak van Stitch, zal ook in deze nieuwe versie te horen zijn als het maffe monstertje.

Alle aankomende Disney-remakes op een rij

7. The Hunchback of Notre Dame

De Klokkenluider van de Notre Dame vertelt het verhaal van de gebochelde Quasimodo, die verliefd wordt op de beeldschone Esmeralda. Maar hij is niet de enige die als een blok valt voor deze betoverende zigeunerin. Hoewel er nog erg weinig bekend is over deze remake, gaan er hardnekkige geruchten dat Josh Gad (Frozen) zal tekenen voor de titelrol!

Alle aankomende Disney-remakes op een rij

8. The Sword in the Stone

The Sword in the Stone (in Nederland uitgebracht als Merlijn de Tovenaar) is niet bepaald de populairste titel in de Disney-catalogus. Deze bewerking van de legende van Koning Arthur werd in 1963 ook maar lauwtjes ontvangen. Misschien is een funkyfrisse update dus helemaal niet zo’n slecht idee. Om deze fantasyfilm een succes te maken, huurde Disney Bryan Cogman in. Een slimme keus, want hij werkte eerder als scenarioschrijver en producent mee aan de HBO-hit Game of Thrones.

Alle aankomende Disney-remakes op een rij

9. Bambi

Disney onthulde in januari dat de studio werkt aan een remake van Bambi. In deze even hartverwarmende als hartverscheurende animatiefilm probeert het hertje uit de titel zijn eigen weg te vinden nadat zijn moeder ten prooi is gevallen aan een bende meedogenloze jagers. Scenarioschrijver Geneva Robertson-Dwore is momenteel druk bezig met het script. Zij tekende eerder voor het scenario van de superheldenhit Captain Marvel.

Alle aankomende Disney-remakes op een rij

10. Pinocchio

Niet te geloven dat de animatieklassieker Pinokkio dit jaar alweer zijn tachtigste verjaardag viert! De nieuwste verfilming van het sprookje over een houten pop die droomt van een leven als mens van vlees en bloed, komt echter maar moeilijk van de grond. Nadat regisseurs Sam Mendes (1917) en Paul King (Paddington) afscheid namen van het project, is de regie nu in handen van Robert Zemeckis (Back to the Future). Naar verluidt zal de rol van speelgoedmaker Gepetto gespeeld worden door niemand minder dan Tom Hanks!

Alle aankomende Disney-remakes op een rij

11. Robin Hood

Op de valreep kunnen we ook nog melden dat Robin Hood in een nieuw jasje wordt gestoken. In deze live-action remake van de gelijknamige animatiefilm uit 1973 volgen we de avonturen van de legendarische struikrover uit de titel. Hij steelt van de rijken, om de buit te verdelen onder de armen. Maar dat is natuurlijk niet zonder gevaar… Deze vrolijke avonturenfilm zal exclusief op Disney+ verschijnen!

Alle aankomende Disney-remakes op een rij