Disney doet het ondenkbare en begint aan een echte Bambi-remake!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Disney doet het ondenkbare en begint aan een echte Bambi-remake!

Disney begint officieel aan remake van… Bambi!

|
|

Laatste update:

Disney is hard bezig om al zijn klassieke films een makeover te geven, en binnenkort zijn ieders favoriete bosbewoners aan de beurt! Stampertje, Bloempje en natuurlijk… Bambi!

Bambi is één van de mooiste Disney-films ooit en ook een van de meest geliefde. Dit duurde trouwens wel even: in 1942 vonden veel kijkers de film te somber en een beetje saai, omdat er geen toverbeesten in voorkwamen. Door de decennia heen is men Bambi terecht meer gaan waarderen.

De film gaat over het kleine hertje Bambi, dat met zijn vriendjes in een groot bos leeft. Samen met het konijn Stampertje en het stinkdier Bloempje leert Bambi het bos kennen, totdat de mensen de boel beginnen te verpesten. Eerst schieten ze Bambi’s moeder dood (mijn God!), waarna hij op eigen benen moet leren staan. Dan steken ze per ongeluk het bos in de hens, waarna Bambi andere dieren probeert te redden. Uiteindelijk wordt het dappere hert de nieuwe leider van het bos, samen met zijn jeugdvriendin Felientje.

Bambi-remake

Op zich konden we een Bambi-remake aan zien komen, maar dat Disney er nu officieel aan werkt is toch wel even een momentje. Disney heeft schrijfsters Geneva Robertson-Dworet en Lindsey Beer aangetrokken om het verhaal opnieuw te bewerken. Dworet schreef o.a. Captain Marvel en Tomb Raider, terwijl Beer Sierra Burgess Is A Loser schreef, en meewerkte aan Chaos Walking.

Dit jaar werden de remakes van Aladdin en The Lion King enorme bioscoophits. In maart verschijnt een live-actionfilm van Mulan, en later dit jaar mogelijk nog Zwaard In De Steen/Merlijn De Tovenaar. Daarna staan De Kleine Zeemeermin, Cruella De Ville, Sneeuwwitje én Pinokkio nog op de rol. Het kan dus nog wel een paar jaar duren, maar de Bambi-remake komt er!

Lees verder