The Lion King breekt record: beste openingsweekend ooit!

The Lion King live action remake Disney Simba

We vertelden jullie eerder vandaag dat Avengers: Endgame de succesvolste bioscoopfilm ooit is geworden. Maar wisten jullie al dat er afgelopen weekend ook in Nederland een record verbroken werd? Onze landgenoten gingen namelijk massaal naar The Lion King. De Disney-film verbrak zodoende het record van het beste openingsweekend in de Nederlandse bioscopen ooit!

The Lion King verslaat Avengers: Endgame in bios

The Lion King wist in vier dagen tijd ruim 549.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscoop te lokken. Anders gezegd: drie op de vier (!) bioscoopbezoekers in Nederland kocht het afgelopen weekeinde een kaartje voor de titel. Daarmee bracht de Disney-film 5,8 miljoen euro op! Het record was tot op heden in handen van het hierboven ook al kort genoemde Avengers: Endgame. Die superheldenfilm was goed voor 5,3 miljoen euro. Dat record wist The Lion King dus echter ruimschoots te verbreken!

The Lion King trekt overal volle bioscoopzalen

The Lion King doet overigens niet alleen in Nederland goede zaken; in Amerika bracht de Disney-titel afgelopen weekend bijna 200 miljoen dollar op. Blijkbaar deden die laaiend enthousiaste eerste reacties ons allemaal hunkeren naar een bioscoopbezoekje! PS Wij zijn dol op dit soort statistieken, zodoende zetten we eerder al eens de 10 films met de grootste opbrengst ooit voor jullie op een rijtje.