Eerste reacties op de live action remake van The Lion King zijn laaiend enthousiast

Door Redactie
Lion King live action 2019 Simba Pumbaa Timon

Nadat niet iedereen even enthousiast was over de live action remakes van Disney-animatieklassiekers Dumbo en Aladdin die eerder dit jaar verschenen, was het natuurlijk de grote vraag of de langverwachte nieuwe Lion King wel alle hooggespannen verwachtingen waar zou maken. Het lijkt er gelukkig op dat Simba opnieuw een kroonjuweel van een film gekregen heeft die zo'n koning verdient. De live action Lion King beleefde gisteren haar wereldpremière, en het publiek kwam zo naar buiten lopen:

“De première leek wel een rockconcert!”

Een journalist van de Amerikaanse website Collider.com zei dat hij nog nooit eerder had meegemaakt dat een zaal zo uit zijn dak ging; het leek volgens hem zelfs alsof hij bij een rockconcert zat!

Adembenemende visuele mijlpaal

De filmwebsite Slashfilm noemt Jon Favreau’s live action versie van The Lion King een adembenemende visuele mijlpaal in cinema. Wel voegt hij eraan toe dat deze remake misschien niet nodig was, maar wat boeit het als iedereen er zo van gaat smullen?

Een game-changer

De baas van de filmkaartjeswebsite Fandango noemt de nieuwe Lion King een game-changer op het gebied van visuele effecten. Regisseur Jon Favreau flikte met zijn verfilming van The Jungle Book al het onmogelijke, maar nu lijkt hij dus toch een paar stappen verder te gaan:

Volgens Website TheWrap zijn het ook in deze remake vooral Timon en Pumbaa die de show stelen:

Hier nog wat juichende reacties, alsof je nog niet ongeduldig genoeg was:

Toch nog een embargo?

Gek genoeg is er op dit moment toch nog een embargo voor recensies. Ook al mogen journalisten wel op social media in het kort zeggen wat ze van de film vonden, ze mogen nog geen daadwerkelijke recensies publiceren. Dat is dan weer eigenaardig, want vaak doen studio's dit alleen bij films waar ze geen goed gevoel bij hebben (denk aan X-Men: Dark Phoenix), of bij films waarvan ze absoluut niet willen dat er spoilers uitlekken (denk aan Avengers: Endgame). Voor spoilers hoeven we niet bang te zijn, aangezien het een identieke remake is van de film uit 1994. Waarom dan nog geen recensies? Wat maakt het ook uit, we weten nu dat de live action Lion King zo vet lijkt te worden als we gehoopt hadden, en over zeven nachtjes slapen brult Simba van 17 juli opnieuw door de bioscopen.