Op een rijtje: Deze Disney live-action remakes staan nog op de planning

Door Redactie
dombo, dumbo, disney

It is a great time to be alive als je een diehard Disney-fan bent. Disney pompt er namelijk aan de lopende band live-action remakes van hun klassiekers uit. En als we van kaskrakers als Beauty and the Beast en The Jungle Book uit mogen gaan, mogen we vast in onze handjes wrijven voor wat er komen gaat. De eerstvolgende Disney-aanwinst? Vanaf 1 november kun je in de bioscoop genieten van The Nutcracker and the Four Realms.

Mackenzie Foy ontdekt een verborgen wereld in haar kledingkast: de Four Realms. Wanneer ze de nieuwe koningin van het rijk blijkt, moet ze meteen hard aan de slag om tegenstanders uit te schakelen en te zorgen voor een 'happily ever after'. 

Dumbo27 maart 2019

Je jeugd is niet compleet als je nooit Dumbo gezien hebt. Ieders favoriete olifantje met mega oren komt volgend jaar tot leven op het scherm en leert met zijn enorme vlieg-oren omgaan.

Aladdin22 mei 2019

Guy Ritchie waagt zich aan het ombouwen van Aladdin tot live-action versie. Daarvoor heeft hij Will Smith gestrikt om de geest uit de wonderlamp te spelen en de Nederlandse acteur Marwan Kenzari als de boze vizier Jafar.

The Lion KingJuli 2019

Disney-favoriet The Lion King maakt eveneens een terugkeer naar het witte doek als live-action versie. En daarvoor is een blik A-sterren opengetrokken. Donald Glover is gestrikt als Simba, terwijl Beyoncé zijn vriendin Nala speelt. James Earl Jones is de wijze koning Mufasa, en Scar wordt vertolkt door Chiwetel Ejiofor. Timon en Pumba worden gespeeld door Billy Eichner en Seth Rogen.

Mulan Maart 2020

Over de live-action film van Mulan is nog niet erg veel bekend. Uiteraard zal het gaan over een meisje dat zichzelf als man vermomd om de plek van haar vader in het leger in te nemen, en zo China redt in een wrede oorlog.

The Sword in the Stone2020

Ook Merlijn de Tovenaar en Arthur krijgen een eigen live-action film. Het verhaal, over de jonge Arthur die ervan droomt om ridder te worden, wordt herschreven door Game of Thrones-maker Bryan Cogman, en dus verwachten we een versie waarvan je op het puntje van je stoel blijft zitten. 

The Little Mermaid

Ook onder water kan Disney scoren. De Kleine Zeemeermin krijgt ook een live-action film. Het is nog niet bekend wanneer we de film kunnen verwachten óf wie erin speelt, maar je kunt wel rekenen op een aantal van je favoriete nummertjes die door Lin-Manuel Miranda in een nieuw jasje gestoken worden.

Sneeuwwitje

Ook over de live-action remake van Sneeuwwitje weten we nog vrij weinig. De allereerste animatiefilm uit de handen van Disney krijgt een hoop nieuwe muziek van de muzikale breintjes achter The Greatest Showman en La La Land. 

Lady en de Vagebond

De film over een verwende Cocker Spaniel die verliefd wordt op een zwerfhond waarna ze samen een bordje spaghetti verorberen, wordt ook in een live-action jasje gehesen. Het schijnt dat de film echter alleen te zien zal zijn op het langverwachte steamingplatform van Disney. 

Pinocchio

De film waarvan je leerde dat je nooit moet liegen kan met een live-action versie weer een hele nieuwe generatie opvoeden. We weten nog niet wanneer de film verschijnt, maar hij krijgt wel érg gelijke concurrent op Netflix. 

Cruella De Vil

De zwart-wit-gemaande-slechterik uit 101 Dalmatiërs krijgt haar eigen film. De film focust op de jongere jaren van de bond-liefhebbende Cruella. Deze film wordt in één adem genoemd met Emma Stone, die wel eens een handtekening onder een contract met de rol van De Vil gezet zou kunnen hebben.