Ook Disney's The Sword in the Stone wordt live action-film

Door Redactie
Ook Disney's The Sword in the Stone wordt live action-film

Disney heeft klaarblijkelijk een vetpot ontdekt. De afgelopen jaren smijt het bedrijf namelijk non-stop met nieuwe live action-films. Zo hebben we al kunnen genieten van live action-films van o.a. Beauty and the Beast, The Jungle Book en Cinderella. Ook The Sword in the Stone (wellicht beter bekend als Merlijn de Tovenaar) wordt nu aan dat rijtje toegevoegd.

Arthur

The Sword in the Stone is losjes gebaseerd op de legende van koning Arthur. De jonge Arthur droomt ervan om ridder te worden. Per toeval komt hij in aanraking met tovenaar Merlijn, die grootse plannen met de knul heeft. En het zou geen Disney-film zijn, als dat helemaal goed zou uitpakken...

Een duistere versie?!

Of het een zoetsappig verhaal wordt, betijfelen we. De film uit 1963 wordt namelijk door Game of Thrones-maker Bryan Cogman herschreven. Zoals je je kunt voorstellen, houdt Bryan wel van wat spanning en sensatie. Ook aangestelde regisseur Juan Carlos Fresnadillo zou wel eens een vleugje actie aan de film kunnen toevoegen. Fresnadillo is namelijk bekend van horrorfilm 28 Weeks Later. 

Welke acteurs een rol in de film op zich zullen nemen, is nog niet bekend. Gelukkig is er geen haast: de film staat pas voor 2020 op de planning.