Harry Potter en Hedwig

Veronica Superguide logo
Harry Potter en Hedwig

Janken! de 7 zieligste sterfscènes van dieren

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Als een personage overlijdt in een film dan kunnen we dat vaak wel hebben, maar een hond die sterft... NEE! Dan stromen de tranen hoe dan ook over onze wangen... Wij hebben de 7 zieligste sterfscènes van dieren in films en series op een rijtje gezet. Want wie heeft daar nou niet een jeugdtrauma aan overgehouden?

1. Bambi's moeder - Bambi

Wie heeft bedacht dat dit een geschikte film voor kleine kinderen is? Wanneer Bambi vrolijk door het bos wandelt met zijn moeder gebeurt er iets vreselijks: een jager begint op ze te schieten. Na een stuk rennen komt de kleine Bambi erachter dat zijn moeder het niet heeft gered. Het is te wreed! Ze waren vrolijk gras aan het eten! Het is oneerlijk! We zijn er na al die jaren nog steeds niet overheen...

    

2. Church - Pet Semetary 

De prachtige kat Church wordt in de horrorfilm Pet Semetary aangereden door een vrachtwagen... Sure, er sterven meerdere mensen in de film maar niks is zo zielig als een poes die doodgaat. Katten verdienen beter! Altijd! Leo, de asielkat die Church speelt, stierf een aantal weken na de release van de film plotseling. Naast Pet Semetary zijn dit nog 10 andere Stephen King-films waar wij naar uitkijken. Hopelijk gaan daarin geen dieren meer dood...

Janken! de 7 zieligste sterfscènes van dieren

3. Mufasa - The Lion King

Heb jij gehuild in de bios toen de nieuwe versie van The Lion King draaide? Geef het maar toe, we hebben allemaal keihard zitten janken! Het beeld van Mufasa die dood op de grond ligt, en Simba die zegt: "Come on, wake up!" houdt ons 's nachts nog steeds wakker. Om je weer even op te vrolijken: bekijk deze 7 'deleted scenes' van The Lion King!

4. Koda's moeder - Brother Bear

Oh my, Disney weet wel hoe ze onze harten moeten breken. Kenai verandert in een beer en wordt beste vriendjes met het kleine beertje Koda. Na een hele reis samen moet Kenai iets bekennen: in zijn leven als mens heeft hij de moeder van de kleine Koda vermoord. Bekijk hieronder de clip maar vergeet niet om je tissues erbij te pakken!

5. Hedwig - Harry Potter

In de magische wereld van Harry Potter werden uilen over het algemeen alleen gebruikt om post te vervoeren. Hedwig was anders: ze was de eerste vriend van Harry Potter en ze hadden samen een sterke band. Vanzelfsprekend brak het onze harten toen ze werd vermoord. De sneeuwuil die Hedwig speelt komt uit Nederland. Het dier werd voor de opnames vanuit het Brabantse Asten naar Engeland gehaald en weer teruggebracht. Helaas overleefde Hedwig het niet, maar deze personages had J.K. Rowling óók bijna vermoord.

6. Artax - The NeverEnding Story

"Turn around. Look at what you seeeee" Atreyu zijn trouwe paard trekken door The Swamp of Sadness. Je moet optimistisch blijven om te overleven want als je depressieve gedachtes krijgt, zink je in de modder. Het paard Artax lukt het niet om in de duistere sferen aan vrolijke dingen te denken en sterft in het moeras. Hmm, wel gek dat Atreyu hierna niet verzuipt in de modder: wanneer je trouwe vriend sterft, denk je niet alleen meer aan mooie dingen, toch?

7. Mews - Stranger Things

"In her face. The mirror of your dreaaaheaams" Een seizoen voordat Dustybun en Suziepoo hun mooie NeverEnding Story duet met ons deelden, had Dustin wel iets anders aan zijn hoofd. Zijn nieuwe huisdier Dart (een demodog!) eet de kat Mews op. Zoals we al eerder zeiden: katten verdienen altijd beter! Maarrr, door zijn speciale band met Dart wordt Dustin later niet opgegeten door de demodogs, dus misschien was het het wel waard. Still sad tho! In de nieuwe teaser van Stranger Things seizoen 4 zat een hint verstopt, heb jij hem al ontdekt? 

Lees verder