10 Stephen King-films om naar uit te kijken na It: Chapter Two

Door Redactie
10 Stephen King-films om naar uit te kijken na It: Chapter Two

Na het megasucces van It: Chapter Two zit Stephen King weer stevig op zijn troon. Wij tippen de 10 spannendste films van de horrorkoning die momenteel in de maak zijn!

In the Tall Grass

In deze Stephen King-verfilming hoort een tweeling tijdens een tripje op het Amerikaanse platteland een jongetje om hulp roepen. Maar als de broer en zus reageren op de noodkreet, blijkt dat zij wel eens het volgende slachtoffer kunnen zijn… In the Tall Grass zal in dit najaar te zien zijn bij Netflix.

Doctor Sleep

Na Gerald’s Game gaat regisseur Mike Flanagan opnieuw een Stephen King-verhaal verfilmen. In dit vervolg op The Shining gebruikt een inmiddels volwassen Danny Torrance zijn paranormale gaven om een groep bovennatuurlijke moordenaars te stoppen. Ewan McGregor heeft getekend voor de rol van Danny. Doctor Sleep draait vanaf 7 november in de Nederlandse bioscopen.

10 Stephen King-films om naar uit te kijken na It: Chapter Two

The Tommyknockers

Deze combinatie van horror en sciencefiction werd in 1993 al eens bewerkt tot een niet al te beste miniserie. Hierin krijgt een schrijfster bijzondere krachten wanneer ze in contact komt met buitenaardse wezens. Toch spannend, want niemand minder dan James Wan (Saw, The Conjuring) zal de film produceren.

Salem’s Lot

Regisseur Tobe Hooper (Poltergeist) leverde in 1979 een prima miniserie af met Salem’s Lot. Voor de aankomende bioscoopversie is ook niet de minste aangetrokken. Ook deze horrorfilm over een dorpje dat wordt bevolkt door vampiers wordt namelijk geproduceerd James Wan!

10 Stephen King-films om naar uit te kijken na It: Chapter Two

The Long Walk

We hebben er bijna 40 jaar op moeten wachten, maar vorig jaar werd bekend dat The Long Walk eindelijk verfilmd gaat worden. In deze bloedstollende roman uit 1979 is Amerika veranderd in een dictatuur, waar tieners letterlijk moeten rennen voor hun leven in een dodelijke marathon. Het scenario wordt momenteel geschreven door James Vanderbilt (Zodiac).

The Talisman

In The Talisman moet een twaalfjarig jongetje afreizen naar een gevaarlijke fantasywereld om een amulet met bijzondere krachten te vinden. Alleen als hij slaagt in zijn missie, kan hij zijn doodzieke moeder redden. Niemand minder dan Steven Spielberg zal de film produceren.

10 Stephen King-films om naar uit te kijken na It: Chapter Two

Suffer the Little Children

Suffer the Little Children is gebaseerd op een kort verhaal dat Stephen King in 1972 schreef. Hierin vermoedt een schooljuffrouw dat haar leerlingen zijn vervangen door sinistere dubbelgangers. Nieuwkomer Sean Carter (Keep Watching) zal de film regisseren

The Gingerbread Girl

Regisseur Craig R. Baxley tekende eind vorige eeuw voor vlotte B-actiefilms als Action Jackson en Stone Cold. Nu is hij terug met The Gingerbread Girl, over een jonge hardloopster die toevallig op het spoor komt van een sadistische seriemoordenaar.

Mile 81

In Mile 81 heeft een satanische stationswagon het voorzien op de aanwezigen in een vervallen wegrestaurant. Regisseur Alistair Legrand maakte eerder de horrorfilms The Diabolical en Clinical. Als het goed is, gaat de productie van Mile 81 deze herfst van start.

10 Stephen King-films om naar uit te kijken na It: Chapter Two

Drunken Fireworks

In 2016 werd bekend dat James Franco (The Disaster Artist) de hoofdrol zou spelen in Drunken Fireworks. In dit korte verhaal van strijden een automonteur en een maffiabaas ieder jaar om het mooiste vuurwerk. Maar Stephen King zou Stephen King niet zijn als deze rivaliteit explosieve gevolgen heeft!

Bonus: Lisey’s Story

Lisey’s Story is geen film, maar een miniserie gemaakt voor AppleTV. Toch klinkt deze Stephen King-bewerking net iets te veelbelovend om voor ons te houden. Oscarwinnaar Julianne Moore (The Big Lebowski) speelt een weduwe die gestalkt wordt door een fan van haar overleden echtgenoot. J.J. Abrams (Star Wars: The Force Awakens) produceert en Stephen King zal de scenario’s schrijven voor alle afleveringen.