Hollywood werkt aan Stephen King-verfilming The Long Walk

Veronica Superguide logo
Hollywood werkt aan Stephen King-verfilming The Long Walk

Hollywood werkt aan Stephen King-verfilming The Long Walk

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

The Long Walk is een van de gruwelijkste verhalen in het oeuvre van horrorkoning Stephen King. Binnenkort maakt dit verhaal de overstap naar het grote scherm!

Dictator

In The Long Walk wordt Amerika bestuurd door een sadistische dictator. Ieder jaar organiseert hij een marathon voor scholieren. De winnaar verdient een enorme prijs, maar iedereen die het tempo niet kan bijbenen wordt gedood door de soldaten die achter de renners aan rijden. De wedstrijd is pas voorbij zodra er nog maar één renner overeind staat.

Succes

The Long Walk verscheen voor het eerst in 1979 en werd in Nederland uitgebracht als De Marathon. Het staat te boek als een van de beste korte verhalen van Stephen King en de plannen voor een verfilming zijn dan ook niet nieuw. Frank Darabont, bekend van King-verfilmingen als The Shawshank Redemption en The Green Mile, had de rechten in handen en werkte al aan een script. De rechten zijn echter overgenomen door New Line Cinema. Zij hadden vorig jaar groot succes met It en maken dan ook haast om The Long Walk naar de bioscopen te brengen.

Het is nog niet bekend wanneer de film moet uitkomen, maar James Vanderbilt is momenteel bezig om het korte verhaal te bewerken tot een scenario. Vanderbilt schreef eerder mee aan films als Zodiac, White House Down en The Amazing Spider-Man.

Lees verder