Lekker! Salem’s Lot van Stephen King wordt eindelijk verfilmd

Veronica Superguide logo
Lekker! Salem’s Lot van Stephen King wordt eindelijk verfilmd

Lekker! Salem’s Lot van Stephen King wordt eindelijk verfilmd

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Pak de knoflook en slijp je houten spiesen! De regisseur van The Conjuring werkt samen met de schrijver van Annabelle aan Salem’s Lot: een film naar het beroemde boek van Stephen King!

We worden - net als iedereen - een klein beetje moe van alle reboots en remakes, maar Salem’s Lot valt hier eigenlijk niet onder. Technisch gezien is het verhaal alleen nog maar bewerkt tot miniserie. James Wan en Gary Dauberman hebben al vaak genoeg uit het horrorvaatje getapt om van Salem’s Lot wat bijzonders te maken.

Salem’s Lot

Het verhaal over een klein stadje, waar een vreemde man komt wonen. Sinds deze weirdo een landhuis betrokken heeft gebeuren er rare dingen, en zijn er zelfs mensen verdwenen. Schrijver Ben Mears wil de zaak tot op de bodem uitzoeken. Al snel blijken er vampieren los te lopen in de stad, en dan niet de glimmende variant uit Twilight! Nee, échte, walgelijke bloedzuigers, brrrrr!

Salem’s Lot verscheen in 1975 als boek, en werd al twee keer tot serie bewerkt. De versie uit 1979 wordt als de beste (en engste!) gezien, en werd geregisseerd door de legendarische Tobe Hooper (The Texas Chainsaw Massacre). Deze miniserie werd in sommige landen ingekort en in de bioscoop vertoond. In 2004 verscheen een nieuwe versie, met o.a. Rob Lowe, Donald Sutherland en Rutger Hauer.

Dauberman en Wan zijn een gedroomd duo voor een nieuwe Salem’s Lot. Dauberman schreef o.a. IT (en Chapter Two), een paar Annabelle-delen én The Nun. Wan had veel succes als regisseur van Saw, Insidious, The Conjuring, maar ook Furious 7 en Aquaman.

Wanneer de Salem’s Lot-film verschijnt is nog niet bekend, maar het project is wel erg interessant voor Stephen King-fans én horrorliefhebbers in het algemeen. Stephen King is op dit moment populairder dan ooit! IT en Pet Sematary waren grote hits, en er komen nog veel meer bewerkingen van zijn verhalen aan! The Stand, Mile 81, The Tommyknockers, Rest Stop en ga zo maar door!

Lees verder