De engste filmvampieren!

Veronica Superguide logo
De engste filmvampieren!

De engste filmvampieren!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Door Twilight, The Vampire Diaries en The Originals zou je haast het idee krijgen dat alle vampieren fotomodellen zijn. Deze uglies laten zien dat we toch écht met monsters te maken hebben!

Filmvampieren zijn grofweg in te delen in twee soorten. De eerste club is verleidelijk en charmant totdat ze ineens aan je halsslagader beginnen te knagen. De tweede soort gooit alle subtiliteit het raam uit, en over hén willen we het vandaag hebben!

Check hieronder een selectie van de allerlelijkste, engste filmvampiers!

Amy Peterson

Fright Night

Amy wordt gebeten door een vampier, waardoor de tiener er zelf ook eentje wordt. Normaal gesproken is ze een knappe verschijning, maar dat verandert zodra ze haar giechel opentrekt!

Jared Nomak

Blade 2

In Blade 2 veranderen vampiers door een virus in nóg engere wezens: zogeheten ‘reapers’. Deze monsters drinken alleen bloed van vampieren, die vervolgens óók in reapers veranderen. Werk aan de winkel voor Wesley Snipes! De allergevaarlijkste (en lelijkste) reaper is Jared Nomak: hier zie je ‘m in actie.

Mr. Barlow

Salem’s Lot

Salem’s Lot is een verfilming van een Stephen King-verhaal, over een groep vampieren die stiekem samenkomen in een oud landhuis. De meester van de bloedzuigers is meneer Barlow, die het hele dorpje in een sekte van monsters wil veranderen. Wat een lachebekje!

Dwight Renfield

The Night Flier

In deze film, ook gebaseerd op een Stephen King-verhaal, vliegt een seriemoordenaar in een sportvliegtuigje het hele land door. Elk vliegveldje dat hij aandoet, verandert in een slachthuis. Als je het gezicht van deze moordenaar (eigenlijk een vampier!) ziet, begrijp je meteen waarom hij niet de bus neemt.
De engste filmvampieren!

Orlok

Nosferatu/Shadow Of The Vampire

Nosferatu begon het (on)leven als een soort ‘bootleg’-versie van Dracula. De makers veranderden de namen van de hoofdpersonen, en hoopten dat niemand zou ontdekken dat het verhaal eigenlijk hetzelfde was als het boek van Bram Stoker.

Wél uniek was de invulling die Max Schreck aan de rol van graaf Orlok gaf. Met zijn enge kostuum en vreemde manier van bewegen, joeg hij iedereen de stuipen op het lijf. 

De film Shadow Of The Vampire gaat over de opnames van Nosferatu, maar brengt één belangrijk fantasie-element in. Wat als Orlok zo eng acteerde omdat hij écht een vampier was?

Lees verder