Wéér een Stephen King-verhaal naar het witte doek

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Wéér een Stephen King-verhaal naar het witte doek

Wéér een Stephen King-verhaal naar het witte doek

|
|

Laatste update:

Er komt voorlopig nog geen einde aan series en films over het werk van Stephen King. Na de IT-sequel en de remake van Pet Sematary wordt er gewerkt aan een The Tommyknockers-film!

De drijvende krachten achter de film zijn James Wan, de regisseur van Aquaman, SAW en The Conjuring, en Roy Lee. Lee produceerde eerder o.a. The Ring, The Grudge en The Strangers.

Volgens het duo is The Tommyknockers ‘een geweldig verhaal over verslaving, nucleaire dreiging, massahysterie en doorgedraaide technologie. Al deze zaken zijn nu nog net zo relevant als toen het boek verscheen.’

In The Tommyknockers verandert het wrak van een neergestort ruimteschip de bewoners van een klein dorp. De bewoners worden enorm slim, maar denken niet meer na over de gevolgen van hun acties. Als de schrijver James Gardener iets aan het ruimteschip probeert te doen, worden de dorpelingen zelfs extreem gewelddadig!

It’s the drugs

The Tommyknockers werd begin jaren 90 bewerkt tot een miniserie, net als (het succesvollere) IT. De hoofdrollen werden gespeeld door Jimmy Smits (Star Wars, How To Get Away With Murder) en Marg Helgenberger (Crime Scene Investigation). Larry Sanitsky, die de miniserie produceerde, is ook bij de nieuwe film betrokken.

Stephen King zelf beschouwt The Tommyknockers overigens als één van zijn minste werken. King schreef het boek terwijl hij zwaar aan de drugs zat, en noemde The Tommyknockers later ‘afschuwelijk’. Volgens de schrijver gaat het boek eigenlijk over zijn eigen worsteling met verdovende middelen.

Wanneer The Tommyknockers verschijnt is nog niet bekend. Het duo probeert het idee momenteel aan verschillende studio’s te verkopen.

Lees verder