Stephen Kings ijzingwekkend The Stand wordt dit jaar nog een serie

Stephen Kings ijzingwekkend The Stand wordt dit jaar nog een serie

Horrorfans opgelet! Eén van Stephen Kings bekendste verhalen wordt omgetoverd tot een televisieserie. Het gaat om de post-apocalyptische ellende van… The Stand! Kan The Walking Dead wel inpakken?

The Stand (De Beproeving), uit 1978, is één van Stephen Kings bekendste (en beste!) bestsellers. Door een ongeluk ontsnapt een verschrikkelijk biologisch wapen uit een laboratorium, en veroorzaakt een gevaarlijke pandemie. Door de ziekte, paniek, plunderingen en andere narigheid, overlijdt meer dan 99% van de gehele wereldbevolking.

De kleine groepen overlevenden proberen een nieuw bestaan op te bouwen in de puinhopen, maar houden er nogal verschillende ideeën op na. Hierdoor raken ze al snel met elkaar in conflict.

Stephen Kings The Stand

Het zijn bekende elementen voor liefhebbers van post-apocalyptische/zombie-series en films als Mad Max, The Walking Dead, Z Nation, enz. Van The Stand werd in 1994 al een vierdelige miniserie gemaakt, met hoofdrollen voor o.a. Gary Sinise (Forrest Gump, CSI: NY) en Molly Ringwald (Riverdale).

The Stand, dat ruim 800 pagina’s telt en zelfs meer dan 1000 in de uncut-versie, wordt opgeknipt in tien delen. De show wordt gemaakt voor CBS All Access, wat waarschijnlijk betekent dat de serie in Nederland via Netflix te volgen zal zijn (net als Star Trek: Discovery, bijvoorbeeld).

Wanneer The Stand precies verschijnt is nog niet bekend; zeer waarschijnlijk eind dit jaar. De serie wordt geregisseerd en geschreven door Josh Boone (The Fault In Our Stars). Boone leurde al jarenlang met dit project, maar omdat het filmen van de X-Men-horrorfilm The New Mutants niet zo vlot ging, liepen de plannen veel vertraging op.

De verhalen van Stephen King zijn momenteel weer erg en vogue! Later dit jaar verschijnen er nog remakes van Pet Sematary en het vervolg op het megapopulaire IT.