mulan disney live-action remake 2020 poster.jpeg

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
mulan disney live-action remake 2020 poster.jpeg

Disney last Europese première Mulan af vanwege coronavirus

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Ondanks dat de Europese bioscooprelease van Mulan wel gewoon door lijkt te gaan, ontkomt de Disney-film toch niet aan het coronavirus. De Europese première van de film Mulan in Londen die vanavond zou plaatsvinden, is namelijk afgelast. Althans, het gedeelte op de rode loper. De screening zelf gaat wel gewoon door.

Release Mulan uitgesteld in China

Afgelopen maandag ging Mulan in wereldpremière in Los Angeles. Aldaar waren de cast van de film en sterren gewoon aanwezig. Helaas is de Europese première die vanavond plaats zou vinden dus wel gedeeltelijk afgelast vanwege het coronavirus. Eerder werd in China zelfs de premièredatum van deze live action-remake van Mulan verplaatst. Die beslissing had waarschijnlijk te maken met het feit dat verschillende bioscopen zijn gesloten en dat minder mensen naar de bioscoop zullen gaan. En dat betekent natuurlijk minder geld in het laatje.

Mulan gewoon op 27 maart in de bioscoop?

Zonder officiële aankondiging van Disney gaan we er nog maar even vanuit dat Mulan gewoon vanaf de geplande datum op 27 maart in de Europese bioscopen draait. De impact van de uitbraak van het coronavirus op de filmwereld wordt echter wel steeds groter. Zo werden de bioscoopreleases van Fast 9, A Quiet Place Part IIen James Bond: No Time to Die uitgesteld. Ook moeten bioscopen het aantal bezoekers flink terugbrengen.

Lees verder