Mulan remake Disney 2020

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Mulan remake Disney 2020

Eerste reacties Mulan beloven adembenemende Disney-remake

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Op 26 maart verschijnt Mulan in de bioscopen. Deze live-action remake van de gelijknamige animatiefilm uit 1998 vertelt het verhaal van de legendarische krijger Hua Mulan. Om te voorkomen dat haar zieke vader wordt gerekruteerd door het Chinese leger, besluit zij in zijn plaats te gaan. Alsof de veldslagen nog niet gevaarlijk genoeg zijn, moet Mulan ook nog verborgen houden dat zij een vrouw is. Ondanks alle tegenslagen, ontpopt de titelheldin zich al snel tot een van de beste soldaten van het keizerlijke leger!

Deze week beleefde Mulan in Hollywood zijn publiekspremière. En afgaande op de eerste reacties, hebben we een hoop om naar uit te kijken! Filmjournalist Erik Davis noemt Mulan ‘een volwassen Disney-film met oogstrelende gevechten’.

Over ‘volwassen’ gesproken: volgens Mashable-journalist Alison Foreman gaat het er tijdens de romantische intermezzo’s behoorlijk heet aan toe. En dat kan ze natuurlijk alleen maar toejuichen!

Ook actrice Katie Wilson is laaiend enthousiast. Zij zegt over Mulan: “Alles wat ik ervan hoopte en meer. Simpelweg ongelooflijk!

Kevin Polowy, entertainmentjournalist bij Yahoo, gaat nog een stapje verder. Hij noemt Mulan zelfs ‘de beste live-action reboot van Disney’.

Helaas is niet iedereen even enthousiast. Screenrant-redacteur Mansoor Mithaiwala is niet onder de indruk van de schurken en ook zou de kwaliteit van de actiescènes niet consistent zijn. Hij beoordeelt Mulan dan ook als een ‘matige film’.

Om toch nog maar even positief te eindigen…

Lees verder