Disney reboot binnenkort… Robin Hood!

Robin Hood

Disney blijft nieuwe versies maken van hun animatieklassiekers. Na Lady En De Vagebond, Dumbo, The Lion King en Aladdin is het nu de beurt aan… Robin Hood!

Disney heeft volgens The Hollywood Reporter regisseur Carlos Lopez Estrada benaderd voor een nieuwe versie van Robin Hood. Lopez Estrada ken je misschien van de misdaad-dramedy Blindspotting, of van zijn werk aan Legion.

Het scenario van de nieuwe Robin Hood wordt geschreven door Kari Granlund, die meeschreef aan Lady En De Vagebond. Voor zover bekend is Robin Hood niet bedoeld voor in de bios, maar verschijnt de remake rechtstreeks op Disney+. In de film zijn alle hoofdrolspelers computergeanimeerde dieren, die worden gecombineerd met een live-action-omgeving.

Robin Hood (1973) heeft veel fans, maar is toch één van de minder bekende Disney-films. Aanvankelijk was het de bedoeling om een film over de legendarische Reinaert de Vos te maken, maar dát durfde Disney uiteindelijk niet aan… Reinaert is in de volksverhalen zowel een held als een schurk, en men was bang dat mensen dat niet zouden accepteren. De film kwam wel onder vuur te liggen omdat er veel gebruik werd gemaakt van animaties uit... andere Disney-films!

Vele jaren later kreeg men het idee om de scherpe kantjes van het verhaal af te halen, en het te combineren met de legende van Robin Hood.

Robin Hood

In Robin Hood woont Robin samen met zijn kameraad Little John in Sherwood Forest, en rooft hij van de rijken om te geven aan de armen. De slappe prins John en de Sheriff van Nottingham proberen Robin te vangen om de orde te herstellen.

Wanneer de Robin Hood-remake op Disney+ te zien is, is nog niet bekend.