Robin Hood Kleine Jan

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Robin Hood Kleine Jan

Nostalgie: De 9 beste kinderfilms ooit

|
|

Laatste update:

Weet je nog hoe je vroeger samen met je hele familie op de bank kroop om gezellig samen een film te kijken? Met open mond – vol chips, uiteraard – ontdekte je de mooiste verhalen en de coolste werelden. Tijd voor een trip down memory lane! In dit toplijstje zetten we namelijk de 9 beste kinderfilms ooit voor je op een rijtje!

9. Labyrinth

De jaren ‘80 staan bekend om kleding in de felste neonkleuren en torenhoge kapsels, waar bussen vol haarlak voor zijn gesneuveld. Vergeet echter ook al die kinderfilms uit het decennium niet. Het door Jim Henson (de vader van The Muppets) en George Lucas gemaakte Labyrinth neemt je bijvoorbeeld mee op reis door de doolhof van de boze goblin king Jareth (David Bowie). In de hoofdrol zien we een nog piepjonge Jennifer Connelly, die haar broertje probeert te redden.

Labyrinth jennifer connelly

8. Matilda

Met Matilda werd een van Roald Dahls beste verhalen verfilmd. De kinderfilm is geregisseerd door niemand minder dan Danny DeVito. Matilda vertelt het verhaal van een slim meisje, dat het opneemt tegen haar kwaadaardige schooldirectrice en haar ouders. Leuk feitje: Danny DeVito was groot fan van de Olson-tweeling, zodat zij er bijna vandoor gingen met de rol van Matilda. Helaas / gelukkig waren zij echter verhinderd. O, en nu we het er toch over hebben: wist je al dat er een animatieserie over Matilda aankomt?

Matilda Danny DeVito

7. Toy Story

Jammer genoeg is de aardigste acteur ooit geveld door het coronavirus… Heb je toch behoefte aan een shot Tom Hanks? Zet dan gewoon Toy Story weer eens aan! Je ziet (of beter gezegd: hoort) Hanks als sheriff Woody. Dat Toy Story een echt Pixar-pareltje is, blijkt trouwens ook wel uit het feit dat de animatiefilm genomineerd werd voor maar liefst drie Oscars.

Toy Story Woody Buzz

6. E.T. the Extra-Terrestrial

Zijn we echt helemaal alleen in het universum? Volgens Steven Spielberg in ieder geval niet! In E.T. the Extra-Terrestrial zien we hoe een zachtaardige alien op aarde neerstort. Om te ontsnappen uit de klauwen van de Amerikaanse overheid, schakelt E.T. de hulp in van een mensenkind. Helaas bleek laatst dat hun ontsnappingsplan toch niet helemaal gelukt is

E.T. the Extra-Terrestrial

5. Shrek

Een wereld vol sprookjesfiguren, waaronder een pratende ezel en een chagrijnige ogre. Combineer dat gegeven met ijzersterke humor en fijne liedjes, en je snapt dat Shrek snel uitgroeide tot een ware klassieker. Fun fact: Shrek werd zelfs zo populair dat hij een eigen ster op de Hollywood Walk of Fame heeft. We gaven de film niet voor niets een mooi plekje op ons lijstje met beste animatiefilms, die niet van Disney zijn.

Shrek Donkey

4. The NeverEnding Story

Misschien is The NeverEnding Story de minst bekende film op ons lijstje beste kinderfilms ooit… Juist daarom nemen we deze topper mee! The NeverEnding Story draait om een gepest jochie, dat een toverboek vindt in een obscure boekhandel. In dat toverboek schuilt een wereld vol avontuur en magie, inclusief een grote honddraak!

The NeverEnding Story

3. Frozen

Deze ijskoude klassieker heeft menig ouder tot pure wanhoop gedreven… Hoe vaak kan een mens Let It Go aanhoren zonder gek te worden? Toch geven we de film een plekje in dit toplijstje. Frozen is namelijk een van Disneys grootste franchises ooit geworden. Extra fijn: ter afwisseling kun je sinds kort ook gewoon Frozen 2 aanzetten. De film verscheen maar liefst vier maanden eerder dan gepland op Disney+!

Frozen Elsa Anna

2. The Dark Crystal

We kunnen het niet laten om nóg een film van Jim Henson op te nemen in dit toplijstje. The Dark Crystal staat namelijk garant voor oogstrelende poppen en sets. Om over het epische verhaal nog maar te zwijgen! The Dark Crystal vertelt het verhaal van de Gelflings die het opnemen tegen de kwaadaardige Skeksis. Meer zien? Check dan ook de Netflix-serie The Dark Crystal: Age of Resistance.

The Dark Crystal: Age of Resistance Netflix

1. Robin Hood

Oké, we hadden dit toplijstje met de beste kinderfilms ooit natuurlijk vol kunnen proppen met Disney-films. We hebben echter ons best gedaan om voor wat afwisseling te zorgen. We eindigen met deze absolute Disney-klassieker: Robin Hood! Volgens ons een van de meest ondergewaardeerde animatiefilms ooit gemaakt. Gaat dat zien op Disney+!

Robin Hood Prins Jan Slis Sheriff van Nottingham

Lees verder