Elliot en E.T. zijn weer bij elkaar voor de feestdagen!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Elliot en E.T. zijn weer bij elkaar voor de feestdagen!

E.T. is terug op aarde voor kerst in fantastische commercial!

|
|

Laatste update:

Een échte sequel op E.T: The Extra-Terrestrial (1982) zien we waarschijnlijk nooit meer, maar deze geweldige kerstreclame komt een heel eind in de buurt!

De Amerikaanse kabelgigant Xfinity haalt E.T. en Elliot van stal voor een geweldige kerstreclame. Het bedrijf noemt het zelf een ‘een korte sequel op E.T.’; dat is een beetje overdreven, maar het filmpje is wél enorm leuk om te kijken.

E.T. vertrok bijna 40 jaar geleden terug naar zijn eigen planeet en keert voor de kerstdagen terug naar zijn oude vriend Elliot (Henry Thomas). Elliot is inmiddels een veertiger met zijn eigen gezin, en zijn kinderen maken op hun beurt kennis met hun vaders magische vriendje. In de afgelopen decennia is er veel veranderd, maar ook hetzelfde gebleven.

De commercial is te zoet voor woorden, maar weet je toch rechtstreeks in je ‘sentimentsorgaan’ te prikken. E.T. heeft een baby, jongens! Dat is bijna net zo leuk als Baby Yoda! Je ziet aan alles dat dit minifilmpje met ontzettend veel aandacht en liefde gemaakt is.

E.T: The Extra-Terrestrial

Een echte sequel is het natuurlijk niet: hoe leuk het minifilmpje ook is. De kans op een écht vervolg op E.T: The Extra-Terrestrial zit er niet in. Er was ooit sprake van een sequel waarin Elliot en zijn vrienden ontvoerd werden door aliens, maar Steven Spielberg was bang dat de magie van het origineel hierdoor verpest zou worden.

Er is wel een roman die wordt gezien als het vervolg: The Book Of The Green Planet. Hierin wordt E.T. een soort paria op zijn thuisplaneet omdat hij te lang op aarde heeft gezeten. Omdat E.T. terug wil naar de aarde probeert hij alle wetten te breken, zodat hij verbannen wordt. Dit klinkt zó bizar dat we het eigenlijk best zouden willen zien!

Lees verder