Tom Hanks te zien als Geppetto in Pinocchio-film van Disney?

Door Redactie
Tom Hanks te zien als Geppetto in Pinocchio-film van Disney?

Niemand minder dan Tom Hanks gaat waarschijnlijk de rol spelen van Geppetto in één van de drie aankomende nieuwe verfilmingen van Pinocchio. Het gaat wel om de grootste van de aankomende Pinocchio-films, namelijk de Disney-versie. Deze gaat geregisseerd worden door Paul King, die de alom bejubelde Paddington-films heeft gemaakt.

Het is nog niet bekend of Tom Hanks ook daadwerkelijk ja heeft gezegd tegen het aanbod van Disney. Doorgaans komt dit soort casting nieuws echter pas naar buiten als het in een vergevorderde fase zit, dus goed kans dat we de meervoudige Oscarwinnaar in 2020 of 2021 als de maker van Pinocchio zullen zien. 2019 zit bij Disney immers al helemaal volgeboekt met live action remakes.

Om een puntneus van te krijgen…

Het is even moeilijk om het overzicht te houden over de verschillende Pinocchio-films, maar we leggen het nog even uit: Disney is dus met deze live action remake van hun animatieklassieker bezig, in Italië gaat Roberto Benigni volgend jaar een herkansing opnemen voor zijn mislukte Pinocchio-film uit 2002, en daarnaast is horrorgrootmeester Guillermo del Toro voor Netflix bezig met een ongetwijfeld grimmigere musical-versie van het Italiaanse sprookjesboek uit 1883. Al die verschillende Pinocchio-films, het is om een puntneus van te krijgen…