Disney benadert perfecte regisseur voor live-action Pinocchio-film

Veronica Superguide logo
Disney benadert perfecte regisseur voor live-action Pinocchio-film

Disney benadert perfecte regisseur voor live-action Pinocchio-film

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Bestaat er zoiets als een perfecte match? Joost mag het weten. Toch heeft Disney een leuke regisseur op het oog voor hun live-action Pinocchio-film.

Paul King

Niemand minder dan Paul King, die het wonderschone Paddington 2 regisseerde, is benaderd door Disney om de jongen van hout tot leven te wekken. Volgen vakblad Variety is de mediagigant momenteel in gesprek met de regisseur. Er zijn nog geen knopen doorgehakt.

All hail the King

Paddington 2 schreef een maand geleden filmgeschiedenis toen Rotten Tomatoes het Engelse pareltje uitriep tot best gerecenseerde film aller tijden. Het is een van de twee zeldzame titels die met meer dan 150 recensies een 100% score op zijn naam mag schrijven. Sindsdien is King erg in trek bij Hollywood. Hij is inmiddels ook al gestrikt voor een Willy Wonka origin-story

Live-action

Disney is druk bezig hun klassieke animatiefilms om te toveren tot hedendaagse live-action titels. Iron Man-regisseur Jon Favreau beet in 2016 het spits af met The Jungle Book en inmiddels is hij bezig met een bewerking van The Lion King. Ook zijn er live-action versies van Dumbo en Mulan in de maak.

Lees verder