Regisseur Paddington gevraagd voor nieuwe Willy Wonka-film

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Regisseur Paddington gevraagd voor nieuwe Willy Wonka-film

Regisseur Paddington gevraagd voor nieuwe Willy Wonka-film

|
|

Laatste update:

Regisseur Paul King verovert momenteel de bioscopen met Paddington 2. Als het aan Warner ligt, is zijn volgende film ook gebaseerd op een Britse kinderboekenklassieker!

Britse humor

Paul King leverde met Paddington en Paddington 2 twee fantastische familiefilms af. De kinderboekenverfilmingen blinken uit in kleurrijke vormgeving, geweldige effecten en heerlijk Britse humor. Paddington 2 is volgens Rotten Tomatoes zelfs de best ontvangen film in de geschiedenis van de recensiesite. Volgens Warner is de regisseur dan ook de ideale kandidaat om een andere geliefde Britse kinderboekenklassieker te verfilmen: Charlie and the Chocolate Factory!

Excentriek

Hierin wint Charlie samen met enkele andere kinderen een rondleiding door een chocoladefabriek. Onder leiding van de excentrieke Willy Wonka wordt het echter een avontuur om nooit te vergeten! Het verhaal van Roald Dahl werd in 2005 nog verfilmd door Tim Burton, maar de versie uit 1971 met Gene Wilder als de prettig gestoorde fabrieksdirecteur geldt als de beste versie.

Griezelig

Charlie and the Chocolate Factory is trouwens niet de enige Roald Dahl-verfilming waar Warner momenteel aan werkt. Robert Zemeckis (Back to the Future) is in beeld als regisseur voor een nieuwe verfilming van het griezelige kinderboek The Witches. Het script voor The Witches is geschreven door niemand minder dan Guillermo del Toro, de regisseur van Pan’s Labyrinth en The Shape of Water!

Lees verder