6 series om te kijken ná The Mandalorian

Welke serie moet je kijken als je klaar bent met The Mandalorian?

Helemaal klaar met The Mandalorian, en val je in een zwart gat? Star Wars: The Rise Of Skywalker zorgt voor een paar uur vermaak, maar je wil natuurlijk een nieuwe serie. Met deze tips doorsta je de ergste ontwenningsverschijnselen van een jaar zonder Mando en Baby Yoda.

Een tweede seizoen van de populaire Disney+-serie The Mandalorian is al in de maak, maar we verwachten het eigenlijk pas in november 2020. Er is heel wat tijd te overbruggen, wat we nóóit in een lijstje kunnen vangen, maar hier is alvast een goed begin!

The Witcher

The Witcher verscheen onlangs op Netflix, en bleek al gauw bijzonder populair bij de kijkers. In plaats van een premiejager in de ruimte, speelt Henry Cavill een monsterjager in een fantasy-setting.

Beide series gaan over eenlingen die - tegen heug en meug - verantwoordelijk worden voor de veiligheid van een kind. De details worden totaal anders ingevuld, en The Witcher heeft 1.000% meer blote borsten, maar de series lijken meer op elkaar dan je op het eerste gezicht zou denken.

Star Wars: The Clone Wars/Rebels

The Clone Wars en Rebels zijn twee computergeanimeerde series. The Clone Wars gaat over Obi-Wan Kenobi en Anakin Skywalker, die de Republiek en de Jedi-orde proberen te redden van de separatistische robots. Rebels is een nieuwere serie, die zich afspeelt na Revenge Of The Sith: de Republiek is gevallen en een paar verzetsstrijders proberen het Keizerrijk te raken waar ze kunnen.

Beide series zijn te zien op Disney+, en ze bevatten allebei een paar afleveringen die over de Mandalorians gaan, het volk waar Mando deel van uitmaakt. Als je meer over de achtergrond van deze krijgers wil weten, dan kun je sowieso de volgende afleveringen even bekijken. Dan weet je meteen waarom de Mandalorians zo’n gribushekel hebben aan het Keizerrijk!

The Clone Wars:

Afleveringen 12, 13 en 14 van seizoen 2. Aflevering 14 van seizoen 4. Afleveringen 14, 15, en 16 van seizoen 5.

Rebels:

Aflevering 13 van seizoen 2. Aflevering 7, 15 en 16 van seizoen 3.

The Expanse

De mensen op aarde en Mars zijn van elkaar afhankelijk, maar hebben een verschrikkelijke haat-liefdeverhouding met elkaar. De bemanning van het ruimteschip Rocinante onderzoekt de verdwijning van een jonge vrouw, maar stuit op een buitenaards, dodelijk geheim. De vrede in het zonnestelsel wordt door deze schokkende vondst zwaar op de proef gesteld.

The Expanse is één van de spannendste scifi-series van de afgelopen jaren. De show was lange tijd te zien op Netflix, maar wordt tegenwoordig aangeboden via Amazon Prime, nadat SyFy de serie stopzette. Gelukkig worden er nog wel nieuwe episodes gemaakt; hopelijk kunnen we ze nog eens op een makkelijke manier bekijken.

Watchmen

Als je geniet van The Mandalorian, dan heb je waarschijnlijk ook wel wat tolerantie voor de fratsen van superhelden. In dat geval is Watchmen één van de beste series van de afgelopen jaren. De serie is een voortzetting van de comic uit de jaren 80, dus het helpt wel als je die gelezen hebt, omdat het verhaal iets anders verloopt dan in de film uit 2009.

Watchmen zet klassieke superheldenverhalen volledig op zijn kop, speelt met clichés en kent een paar bizarre twists. We vonden Watchmen één van de beste series van het afgelopen jaar.

Godless

Roy Goode (Jack O’Connel) is een ex-outlaw, die afscheid heeft genomen van zijn cowboybende, de Griffin Gang. De bendeleider Frank (Jeff Daniels) is vastbesloten om wraak te nemen op zijn oude vriend. Roy duikt onder in het stadje La Belle, waar voornamelijk vrouwen wonen omdat de mannelijke inwoners bijna allemaal omkwamen bij een mijnramp.

The Dark Crystal: Age Of Resistance

In Age Of Resistance strijdt een kleine groep fantasiewezens tegen de boosaardige Skeksis, die machtig zijn geworden door een magisch kristal. Het kristal is echter gecorrumpeerd en dreigt de hele wereld te vernietigen!

De serie is prachtig gemaakt met honderden poppen, en vertelt een spannend fantasyverhaal. In die zin lijkt het wat meer op de ‘klassieke’ Star Wars-films, wat welbeschouwd fantasyfilms in de ruimte zijn, maar geef het een kans!

The Mandalorian

Welke series zou jij The Mandalorian-fans aanraden? Help elkaar uit de brand in de Facebook-comments!