Money, Money, Money! Baby Yoda kostte behoorlijk wat geld

Door Redactie
Baby Yoda in The Mandalorian op Disney+

Zeg je 'The Mandalorian', zeg je eigenlijk direct 'Baby Yoda'. Het kleine en schattige wezentje uit de Disney+-serie is niet meer weg te denken, maar dat heeft wel behoorlijk wat geld gekost. Zo blijkt nu.

Acteur Adam Pally ontvoert samen met The Mandalorian-tegenspeler Jason Sudeikis Baby Yoda. Als die van zich af probeert te bijten, moet de acteur een flink aantal tikken uitdelen. "Ik herinner me de eerste take, waarin ik hem sloeg", vertelt Adam nu. "Ze riepen 'cut' en Jon (de bedenker die onlangs nog uitlegde waar de verwarring rondom Baby Yoda vandaan kwam, red) die in zijn kantoor op een monitor meekeek, kwam naar me toe. Hij zei: 'Ik wil je gewoon laten weten dat deze dure pop de held is, en dat hij zo'n vijf miljoen dollar heeft gekost."

Goedkopere knuffel

Dat maakte toch dat de acteur met een ander gevoel zijn scènes speelde. "De volgende drie takes sloeg ik mis, omdat ik zo nerveus was." Dat begrijpen we direct! Toch is het wel een goede zet geweest van de makers om dit figuurtje te introduceren. De merchandise is namelijk niet aan te slepen, maar gelukkig voor de fans hoeven zij geen 5 miljoen dollar neer te leggen voor een knuffeltje