Lord of the Rings

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Lord of the Rings

Zo zag de Lord Of The Rings-cast er vroeger uit!

|
|

Laatste update:

De 00's begonnen uitstekend met het driedelige fantasy-epos The Lord Of The Rings! De acteurs die erin spelen zijn veelal nog steeds grote iconen, maar hoe zagen ze er als jonkies uit? Zo zag de 'fellowship of the Ring' er in hun jonge(re) jaren uit!

Gandalf

Ian McKellen

Sir Ian McKellen is tegenwoordig 81 jaar oud, hoewel hij nog enorm kwiek is! Hij acteert al (in het theater) vanaf de jaren 60, maar werd bekend bij het grote publiek door Magneto te spelen in X-Men. Veel mensen leerden McKellen dus pas kennen toen hij in de 60 was, maar in zijn jonge jaren was Ian een echte hunk. Kijk eens wat een knappe gozer!

McKellen ontdekte al op vrij jonge leeftijd dat hij homoseksueel was, maar homoseksuele handelingen waren in Engeland tot aan 1967 illegaal. McKellen kwam pas in 1988 uit de kast, om aandacht te vragen voor een controversiële wet tegen het ‘normaliseren van homoseksualiteit'. Sindsdien is de gevierde acteur een bekend voorvechter van de LGBT-gemeenschap.

Frodo

Elijah Wood

Elijah Wood, bekend als de Hobbit-held Frodo Baggins, is gezegend / vervloekt met een babyface en enorme Bambi-ogen waar miljoenen tienermeiden in verdronken.

Hoe oud Elijah Wood op deze foto is, is niet te zeggen, maar we denken dat hij jonger was dan nu. We weten het zelfs bijna zeker!

Elijah Wood begon al erg vroeg met acteren en na succes in o.a. Deep Impact en The Faculty, kwam in 1999 zijn grootste rol in aantocht: die van Frodo in The Lord Of The Rings.

Een jonge Wood speelde trouwens ook de hoofdrol in de videoclip van Ridiculous Thoughts van de Ierse band The Cranberries! Die dromerige blik, terwijl hij rondhuppelt met een telefoon: hier zien we de basis van zijn rol als Frodo!

Aragorn

Viggo Mortensen

Aragorn was hét sekssymbool voor wierook brandende tienermeiden in moeilijke zwarte jurken en een verzameling drakenbeeldjes op hun kamer. In het dagelijks leven ziet acteur Viggo Mortensen er een stuk gladder (en minder woest aantrekkelijk) uit.

Als je deze foto van een jonge Viggo ziet, dan is het eigenlijk best logisch dat hij later als Aragorn met een enorm zwaard liep te zwaaien. Kijk ‘m gaan met zijn levensgevaarlijke mes!

Legolas

Orlando Bloom

De heldhaftige elf Legolas betekende de doorbraak voor de Britse acteur Orlando Bloom. Hij zou hoofdrollen krijgen in de Pirates Of The Caribbean-films, Troy, The Hobbit én tussendoor wat kleinere films maken die hij zelf erg gaaf vond. Is dat een prettige carrière of niet?

Als kleuter had Orlando al lekkere pretoogjes: wat een feestbeest!

Naar verluid keert Bloom terug naar de Pirates-reeks in de komende reboot van de filmserie. Margot Robbie gaat waarschijnlijk de hoofdrol in de nieuwe film spelen.

Gimli

John Rhys-Davies

John Rhys-Davies werd geboren in 1944 en is dus bijna zo oud als Ian McKellen(!). Hij begon pas een beetje te acteren rond zijn 30e en werd nooit een écht grote ster. Hij brak door als Sallah in de Indiana Jones-film Raiders of the Lost Ark. Online is Rhys-Davies niet te vinden en kinderfoto’s van de acteur lijken niet te bestaan. Of… hij is gewoon zo geboren!

LucasFilm

Grappig weetje: alle acteurs uit de ‘fellowship’ besloten na de opnames van The Lord Of The Rings dezelfde tattoo te nemen, om voor eeuwig hun band vast te leggen. Rhys-Davies deed hier niet aan mee, maar stuurde zijn stuntman(!). Voor de acteur waren de opnames ook écht geen pretje… Zijn gezicht zat volgeplakt met rubberen protheses waar hij hevige allergische aanvallen door kreeg. Daarom had hij ook geen zin meer om de dwerg Gimli te vertolken in The Hobbit. Na LOTR zakte zijn carrière een beetje in en acteerde hij in een van de mindere(!) Anaconda-films.

Boromir

Sean Bean

De sterfscènes van Sean Bean staan op eenzame hoogte, en de dood van Boromir is één van zijn grootste prestaties! Bean stopte met leren na de middelbare school en deed jarenlang onbenullige baantjes terwijl hij in het weekend een bende jonge hooligans leidde(!).

Zo zag de Lord Of The Rings-cast er vroeger uit!

Hij begon te werken als lasser in het bedrijf van zijn vader en startte een lascursus bij het Rotherham College Of Arts And Technology. Toen hij daar af en toe studenten van de toneelschool tegenkwam raakte hij geïnteresseerd in acteren.

Samwise

Sean Astin

Samwise Gamgee is de beste vriend van Frodo, en hij helpt hem om de last van The One Ring te dragen. Van alle leden van The Fellowship lijkt Sam het minst heldhaftig, maar juist dáárom is Samwise misschien wel de grootste held. Sean Astin werd als kindacteur bekend in The Goonies (waarin veel werd verwezen in het tweede seizoen van Stranger Things), en als klein ventje was het al een goedmoedig kereltje!

Pippin

Billy Boyd

Billy Boyd is een Schotse komiek die vóór The Lord Of The Rings kleine rolletjes speelde in televisieseries. Hij maakte zijn debuut in de Schotse detectiveserie Taggart in de jaren 90, en dat was het oudste beeld dat we van deze grapjurk konden vinden! Hij was toen al een jaar of 25: met jeugdfoto’s is Boyd helaas niet zo scheutig. Het laatste wat we van hem zagen was een rol in de populaire serie Outlander.

ITV

Merry

Dominic Monaghan

Van Billy Boyd is het een kleine stap naar Dominic Monaghan, die de Hobbit Merry speelde in The Lord Of The Rings. Net als hun filmpersonages zijn deze twee acteurs in het dagelijks leven ook goed bevriend. Monaghan speelde vóór The Lord Of The Rings in wat Britse tv-series en -films, maar door LOTR werd hij in één klap beroemd. Na de films kreeg hij een hoofdrol in het mateloos populaire LOST, als muzikant Charlie Pace.

Jeugdfoto’s deelt Monaghan niet zelf en ze zijn lastig te vinden. Op Instagram deelt de acteur 100.000 selfies, foto’s van zijn verre reizen, Manchester United én de walgelijke verwondingen aan zijn tenen (met een close-up van zijn open botbreuk als bonus). We moeten het dus doen met zijn rol als Geoffrey Shawcross in de Britse detectiveserie Hetty Wainthropp Investigates.

Lees verder