Oh yeah! Reboot voor B-sensatie Anaconda!

Pas op, Ice Cube! De ultieme b-film Anaconda krijgt een reboot!

Anaconda (1997) is het toonbeeld van een matige film die tóch enorm leuk is om te kijken! Sony wil het succes van de cultklassieker graag herhalen en heeft een reboot besteld.

Slechte films zijn er zat, maar ondanks een oliedom verhaal of lachwekkende special-effects zijn sommigen érg leuk om te zien. Eén van de beste voorbeelden is Anaconda! Een groep documentairemakers zoekt een inheemse stam in het Amazonegebied. Ze ontmoeten de jager Paul Serone (Jon Voight), die ze wel naar de stam wil brengen áls ze hem helpen een grote monsteranaconda te vangen. Eh, tuurlijk, waarom ook niet?

Anaconda

Anaconda had een beroemde cast, hoewel de meesten niet bekend waren geworden door hun acteertalent. Jennifer Lopez speelt de hoofdrol van Terri Flores en Ice Cube die van haar collega Danny Rich. Jon Voight speelt de gestoorde slangenjager heerlijk overdreven, en er is ook een rol weggelegd voor Owen Wilson vóór hij echt doorbrak.

Na het suces van de eerste film verscheen er nog een echte sequel, Anaconda: The Hunt For The Blood Orchid. Na dit matige, maar succesvolle vervolg verdween de filmreeks naar de televisie en ging het allemaal nóg verder bergafwaarts. Het derde deel had zelfs David Hasselhoff in de hoofdrol, en de enige constante factor in de latere films was John Rhys-Davies, die zich waarschijnlijk heftig afvroeg waar het precies mis was gegaan na zijn rol als Gimli in The Lord Of The Rings.

De reboot van Anaconda lijkt nogal willekeurig, maar de laatste jaren bewijst bijvoorbeeld Blumhouse dat je met goedkope horrorfilms tóch erg succesvol kan zijn. De Halloween-reboot was een groot succes, en het relatief goedkope Pet Sematary ook. Met monsterfilms als The Meg, The Monster en Crawl vers in het geheugen, is een nieuwe Anaconda best een leuk vooruitzicht.

Het is niet de bedoeling dat de nieuwe Anaconda een echte remake wordt: het plan is om de serie echt te rebooten, en dat is wel nodig na alle dwaasheid die in de sequels voorbijkwam. Het gegeven blijft grotendeels hetzelfde: documentairemakers en een gestoorde jager op een boot, maar hoe de film verder ingevuld wordt is nog niet bekend.