Nieuwe Halloween juichend ontvangen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Nieuwe Halloween juichend ontvangen

Nieuwe Halloween juichend ontvangen

|
|

Laatste update:

Ook al zagen de beide trailers voor de nieuwe Halloween er erg goed uit, toch is het bij een reboot of remake altijd maar afwachten wat je uiteindelijk krijgt. Welnu: de wereldpremière van de nieuwe horrorhit vond vannacht plaats in Toronto. En Twitter ontploft zowat van enthousiasme! Regisseur en scenarist David Gordon Green en zijn co-scenarist Danny McBride lijken het 'm geflikt te hebben, en ‘Scream Queen’ Jamie Lee Curtis maakt een glorieuze terugkeer als Laurie Strode.

Opmerkelijke scenarist

Danny McBride leek vooraf een zachtst gezegd opmerkelijke keuze om een reboot van zo'n legendarische horrorfilm te schrijven. De acteur is immers vooral bekend van komedies als Tropic Thunder en This Is The End, en natuurlijk van zijn eigen comedy-serie Eastbound & Down. De gezette komiek gaf zelf ook toe dat hij het een beangstigend idee vond om een nieuwe draai aan zo'n griezelklassieker te geven: “Het enige wat nog enger is dan achterna gezeten te worden door Michael Myers is om een vervolg op Halloween te moeten schrijven”, zo biechtte de scenarist vooraf op.

100%-score op Rottentomatoes

Op recensie-database Rottentomatoes staat de nieuwe Halloween op dit moment op een 100%-score, een resultaat wat maar zelden voor een horrorfilm is weggelegd. Meestal behalen alleen Oscarwaardige arthouse-films zo'n hoge score. Ook de Twitter-reacties beloven veel goeds. De elfde (!) Halloween-film schijnt de beste te zijn sinds de allereerste die 40 jaar geleden uitkwam. Hierbij een greep uit de reacties:

Halloween draait vanaf donderdag 1 november in de Nederlandse bioscopen! Waarom dan pas? Omdat dit de dag na Halloween is, duh!

Lees verder