Halloween-acteur leerde moorden van echte huurmoordenaar

Door Redactie
Halloween-acteur leerde moorden van echte huurmoordenaar

Een beetje acteur verdiept zich vooraf in zijn rol. Maar de acteur die moordenaar Michael Myers speelt in de nieuwe Halloween-film ging daar wel heel ver in!

Bloedbad

Komende winter verschijnt Halloween, de langverwachte reboot van een van de beruchtste horrorseries aller tijden! Hierin wordt Laurie Strode (opnieuw gespeeld door scream queen Jamie Lee Curtis) weer belaagd door Michael Myers. Zij wist het bloedbad van veertig jaar te geleden op Halloween te overleven. Maar wanneer Michael uit een gesloten inrichting voor gewelddadige psychopaten ontsnapt, moet Laurie opnieuw de confrontatie aangaan!

Maffia

Michael Myers wordt gespeeld door James Jude Courtney. Daarbij heeft de acteur wel een heel bijzondere manier gevonden om zich voor te bereiden op zijn schurkenrol. Courtney leerde namelijk van een huurmoordenaar van de maffia hoe je mensen het best kunt omleggen. Dat onthulde de acteur in een interview met Movieweb.

Complimenten

“Ik heb een tijdje een huis gedeeld met een huurmoordenaar die net uit de gevangenis kwam. Ik schreef zijn levensverhaal op en zo raakten we bevriend. Maar toen hij me zag in de actiefilm The Hit List, zei hij: ‘Jimmy, dat was een prima film, maar dat is niet hoe je mensen vermoordt.’ Op de set van Halloween kreeg ik veel complimenten over de efficiënte manier waarop ik mensen vermoordde en daarbij gebruikte ik alles wat mijn huisgenoot me had geleerd.”

Halloween draait vanaf 1 november in de Nederlandse bioscopen!