• Nieuws

Een hobbit in de Highlands! LOTR-acteur in nieuw seizoen Outlander

Een hobbit in de Highlands! LOTR-acteur in nieuw seizoen Outlander

De spannende dramaserie Outlander is óók populair in Midden-Aarde! Eén van de hobbits uit Lord Of The Rings komt de cast van de serie versterken.

Het gaat om Billie Boyd, die in The Lord Of The Rings de hobbit Peregrijn ‘Pepijn’ Toek speelde. Pepijn beleefde zijn ‘finest moment’ in The Return Of The King, toen hij een melancholieke ballade zong voor de gestoorde stadhouder van Gondor, Denethor.

Na het megasucces van Lord Of The Rings deed Boyd het wat rustiger aan op acteergebied. Hij speelde in wat kleinere films, waaronder Seed Of Chucky.

Bericht wordt geladen...

Outlander 4

Boyd zal de rol spelen van Gerald Forbes; een rijke advocaat in Cross Creek die bevriend is met Jamie’s tante Jocasta Cameron (Maria Doyle Kennedy). Een andere nieuwkomer is Ed Speeler, als de smokkelaar en piraat Stehen Bonnett. Jamie (Sam Heughan) en Claire (Caitriona Balfe) komen dit onbetrouwbare figuur meerdere malen tegen in het vierde seizoen.

Natalie Simpson (de Les Misérables-miniserie) zal Jocastes dienstmeisje Phaedre spelen, Tim Downie (Paddington) komt in actie als gouverneur William Tryon. Simona Brown (Guilt) en Caitlin O’Ryan hebben ook nieuwe rollen: ze worden in het vierde seizoen vriendinnen met Brianna (Sophie Skelton).

En verder

Het vierde seizoen van Outlander wordt op dit moment gefilmd, en wordt in november van dit jaar uitgezonden in de Verenigde Staten. Het spannende drama werd onlangs verlengd met een vijfde én zesde seizoen.

Het derde seizoen is in Nederland te volgen via het Movies & Series XL-pakket van Ziggo. De eerste twee series van Outlander staan ook op Netflix.