Sommige acteurs verdwenen na één film uit beeld. Soms kwam dit nog goed, maar soms ook niet!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Sommige acteurs verdwenen na één film uit beeld. Soms kwam dit nog goed, maar soms ook niet!

Waarheen, waarvoor? Deze acteurs waren in één keer zomaar weg!

|
|

Laatste update:

Sommige acteurs en actrices zijn niet van het scherm te branden! En andere talenten zijn zomaar in één klap verdwenen. Deze zeven sterren waren ineens foetsie!

Soms hebben acteurs er gewoon ineens genoeg van, zoals Freddie Prinze Jr. die zó'n hekel had aan zijn 24-collega Kiefer Sutherland dat hij maar gewoon helemaal stopte met acteren. Het komt ook voor dat dramatische gebeurtenissen iemands carrière met één nekslag beëindigen, of dat acteurs zélf een meltdown krijgen waardoor niemand nog met ze wil werken.

Jake Lloyd

Anakin Skywalker is een sleutelfiguur in de Star Wars-reeks, maar de jonge acteur die hem speelde ging er bijna aan onderdoor. Hij werd zo veel gepest op school dat hij op een gegeven moment als zijn Star Wars-spulletjes verbrandde.

Hij stopte vrijwel direct met acteren en daarna sprak hij alleen af en toe wat videogames in. Waar hij nu uithangt is onduidelijk: in 2016 zat hij in een psychiatrische instelling, om behandeld te worden voor schizofrenie… Hopelijk gaat het tegenwoordig weer wat beter met hem.

Jack Gleeson

Aan Game Of Thrones deden veel jonge acteurs en actrices mee waarvan nog nooit iemand gehoord had; ná de serie werden het in één klap wereldsterren. Jack Gleeson speelde de intens gehate Joffrey Baratheon, het kind waar iedereen ter wereld een hekel aan had. De wrede, oliedomme prins/koning werd vergiftigd op zijn eigen bruiloft, en verdween uit de serie…

En… Jack Gleeson eigenlijk ook! Hoewel hij het werk aan Game Of Thrones erg leuk vond, ontdekte hij dat de lol van het acteren afging als je het voor je werk moet doen. Gleeson stopte ermee en studeert nu filosofie en theologie. Af en toe staat hij nog op het podium, maar grote film- en tv-rollen wil hij niet meer spelen.

Peter Ostrum

Nóg extremer is het verhaal van Peter Ostrum, beter bekend als Charlie uit Willy Wonka And The Chocolate Factory. Na zijn hoofdrol in de film vond hij acteren toch minder leuk dan hij dacht: hij had ook geen auditie gedaan voor de film. Een paar producers zagen hem acteren in een klein theater en besloten hem te vragen.

Ostrum sloeg meerdere grote rollen af en werkt tegenwoordig als veearts.

Danny Lloyd

Danny Lloyd uit The Shining kreeg een geweldige carrièrestart als Danny Torrance. Regisseur Stanley Kubrick deed hilarisch veel moeite om de jonge acteur niet te confronteren met de engere momenten uit zijn horrormeesterwerk. Lloyd dacht naar eigen zeggen dat ze gewoon een film aan het maken waren ‘over mensen die in een hotel wonen’.

Met zijn volwassen acteurs sprong Kubrick heel wat minder voorzichtig om, maar dat is een verhaal voor een andere keer. Lloyd wilde uiteindelijk toch geen acteur worden, en is tegenwoordig leraar op een middelbare school. Hij had wel een cameo in Doctor Sleep, een film die over zijn personage gaat.

Geena Davis

Geena Davis was één van de rijzende sterren in de jaren 90. Ze werd bekend in The Fly, Beetlejuice, Thelma And Louise en The Accidental Tourist, waarvoor ze zelfs een Oscar won. Daarna wilde Davis een echte actie-actrice worden, en dat probeerde ze met… Cutthroat Island. Dit piratenspektakel werd uiteindelijk één van de grootste flops ooit! Niemand had daarna nog zin om met iemand te werken die ook maar íets met de film te maken had.

Daarnaast werd Geena Davis kort daarna 40, waarna de actrice naar eigen zeggen nauwelijks nog benaderd werd voor rollen. Uitzondering was de Stuart Little-reeks, waarin ze nog stemmen insprak. In de jaren 0 kreeg ze af en toe nog kleine rolletjes in series, maar deze stopten er al snel mee. Tegenwoordig spreekt ze af en toe stemmen in voor tekenfilms, maar een echte actrice is Davis al lang niet meer.

Henry Thomas

Elliott uit E.T. was begin jaren 80 een megaknaller, en de jonge Henry Thomas was even het beroemdste ventje ter wereld. Hij was zó beroemd dat hij zijn huis bijna niet meer durfde te verlaten. Hij acteerde nog wel, maar voornamelijk kleine rolletjes in films die never aan E.T. konden tippen.

Pas de laatste jaren is Henry Thomas weer op dreef: in 2016 speelde hij in Ouija: Origin Of Evil, en daarna volgden rollen in The Haunting Of Hill House en Doctor Sleep. Onlangs speelde hij zelfs weer eventjes Elliott in een schaamteloos nostalgische reclame. Toch worstelt hij nog steeds met zijn roem, van tijd tot tijd.

Rick Moranis

Rick Moranis was in de jaren 80 een ontzettend geliefd acteur. Hij hielp de Ghostbusters als Louis Tully, terroriseerde het heelal als Dark Helmet in Space Balls, vocht met een vleesetende plant in Little Shop Of Horrors én kromp zijn kinderen tot kabouters in Honey, I Shrunk The Kids.

Moranis’ vrouw overleed in 1991 aan borstkanker, waardoor Rick een alleenstaand ouder werd. Hoewel hij veel gevraagd werd voor films, ging hij op steeds minder projecten in. In 1997 kondigde hij een tijdelijke stop aan qua acteerwerk, omdat hij vond dat zijn kinderen hem harder nodig hadden dan een filmstudio. Na verloop van tijd bleek hij acteren totáál niet te missen, waardoor hij tegenwoordig hyperkritisch is als hij benaderd wordt voor een film. Sindsdien spreekt hij heel soms nog stemmen in voor tekenfilms. Hij bezoekt trouwens nog wel conventies om zijn fans te ontmoeten, als die een beetje in de buurt zijn.

Lees verder