Anakin Skywalker is 30 - Hoe gaat het nu met Star Wars-ster Jake Lloyd?

Anakin Skywalker is 30 - Hoe gaat het nu met Star Wars-ster Jake Lloyd?

Jake Lloyd, die een jonge Anakin Skywalker speelde, is 30 jaar! Star Wars verpestte zijn jonge leven, maar de oud-acteur heeft hopelijk nog even om het goed te maken. 

Weinig acteurs zijn zó verguisd als Jake Lloyd. Toen de langverwachte nieuwe Star Wars-film Episode I: The Phantom Menace in de bioscoop verscheen, was de kritiek op de jonge acteur buitengewoon hard.

Nu zijn acteurs het natuurlijk wel gewend dat hun films vaak kritiek krijgen, maar Jake Lloyd was tijdens de opnames van The Phantom Menace nog maar een kind van negen. 

Yippee!

De acteur deed al zijn Star Wars-spullen weg, en stopte met acteren. Hij sprak nog wel een paar keer de stem van Anakin in voor een paar games. Zijn laatste film was het onafhankelijke racedrama Madison (2000). Geen ‘pod-races’ dit keer, maar halsbrekende toeren in hydroplanes!

Helaas ging het bedrijf dat Madison uit zou brengen failliet, vóór de film in de bioscoop draaide. Pas in 2005 kreeg de film een kleine première.

In 2012 gaf Lloyd nog een paar interviews, o.a. aan de Britse tabloid The Sun. Tegen de krant zei hij dat zijn klasgenoten hem voortdurend pestten, vooral uit jaloezie. Het stelde niet zo heel veel voor; zijn klasgenootjes maakten bijvoorbeeld lightsaber-geluiden bij hem in de buurt, maar het gíng maar door. Zelfs op de middelbare school en het hoger onderwijs... Tegelijkertijd gaf Lloyd ten tijde van de première tientallen interviews per dag(!), en verging hem de lust om voor de camera te staan totaal.

Iedereen haat Anakin

Lloyd bleef Star Wars- en comic-conventies bezoeken, om te praten met fans, maar deed dit steeds minder. Voor hardcore-Star Wars-fans is Jake Lloyd nog steeds dé reden dat Episode I tegenviel. Dat Lloyd soms zei dat het meespelen in Star Wars niet altijd even leuk was, het acteren wel maar de nasleep niet, leverde hem ook veel haatreacties op van fans. Star Wars is zo’n beetje het belangrijkste dat er bestaat, dus als het niet bevalt dan is het per definitie je eigen schuld! Waarschijnlijk moesten veel fans hierop terugkomen na het geweldige, maar controversiële The Last Jedi (2017).

Lloyd bleef altijd op z’n hoede, zoals je in dit beruchte fragment ziet. De Australische interviewer wil een beetje geinen over Lloyds korte acteercarrière, maar die is daar eigenlijk niet echt van gediend....

Naast de conventies, die hij steeds minder vaak bezocht, bleef Lloyd een tijd lang ‘low profile’. Pas in 2015 duikt de oud-kindacteur weer op, en niet op een positieve manier. Lloyd reed veel te hard in South Carolina, had geen rijbewijs bij én verzette zich toen de politie hem wilde arresteren.

Hij wist het grootste gedeelte van zijn straf te ontlopen, maar bezocht in 2016 wel een psychiatrische kliniek, om zich te laten behandelen voor schizofrenie…

Hoe het sindsdien met hem gaat weet niemand… We hopen dat hij z’n leven ooit weer op een rijtje krijgt. My, my this here Anakin guy!

Leuke club die Star Wars-fans! Jar Jar Binks-acteur Ahmed Best meldde vorig jaar ook al dat 'fans' hem bijna tot zelfmoord dreven.