The Falcon and the Winter Soldier op Disney+

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Falcon and the Winter Soldier op Disney+

The Falcon and the Winter Soldier: Alles wat je moet weten

|
|

Laatste update:

Binnenkort verschijnt The Falcon and the Winter Soldier op Disney+. Wij blikken alvast uitgebreid vooruit op deze langverwachte Marvel-serie!

De wie en de wat nou?

The Falcon (Sam Wilson voor intimi) maakte zijn MCU-debuut in Captain America: The Winter Soldier. In deze uitstekende superheldenfilm bleek de oorlogsveteraan een trouwe bondgenoot in Caps strijd tegen HYDRA. Sindsdien zou The Falcon vaker aan de zijde vechten van supersoldaat Rogers.

De band tussen Captain America en The Winter Soldier (alias Bucky Barnes) gaat nog verder terug. Zij streden zij aan zij tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar toen Caps voormalige sidekick werd gehersenspoeld door HYDRA kwamen de vrienden lijnrecht tegenover elkaar te staan. Inmiddels is Barnes echter weer bij zinnen en staat hij The Avengers en co. regelmatig bij in hun strijd tegen onrecht.

The Falcon and the Winter Soldier: Alles wat je moet weten

Wat is de plot van The Falcon and the Winter Soldier?

Volgens de officiële plotbeschrijving op Disney+ gaan de titelhelden op een wereldwijd avontuur dat niet alleen hun krachten op de proef zal stellen, maar ook hun geduld. Allemaal leuk en aardig, maar daar worden we natuurlijk niet heel veel wijzer van...

Toch zijn er wat al details uitgelekt die meer licht werpen op The Falcon and the Winter Soldier. Zo zal de klassieke Avengers-schurk Zemo een belangrijke rol spelen in het geheel. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt het duo ook nog geconfronteerd met een terroristische organisatie met de onheilspellende naam The Flag Smashers. Vorig jaar kregen we al een sneak preview in deze Super Bowl-spot!

Is er ook nog een gastrol weggelegd voor Captain America?

The Falcon and the Winter Soldier speelt zich af na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame. Daarin wees Steve 'Captain America' Rogers (Chris Evans) The Falcon aan als zijn opvolger. Het is echter nog maar de vraag of Wilson inderdaad die rol op zich zal nemen. Het Amerikaanse leger ziet op zijn beurt in US Agent de gedroomde vervanger van Cap. Zoals onderstaande trailer al samenvat: “The legacy of the shield is… complicated.”

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat Evans een gastrolletje heeft als Cap, is het natuurlijk ook weer niet uitgesloten. Maar ook zonder een gastoptreden van de eerste Avenger zal zijn nalatenschap van grote invloed zijn op het verhaal. Houd er dan ook rekening mee dat de nieuwe Captain America in deze Disney+-serie zal worden geïntroduceerd.

Wie spelen er allemaal in The Falcon and the Winter Soldier?

De titelrollen zijn voor Anthony Mackie (The Falcon) en Sebastian Stan (The Winter Soldier). Zij speelden deze Marvel-helden al eerder in superheldenfilms als Captain America: Civil War, Avengers: Endgame en natuurlijk Captain America: The Winter Soldier. Maar Mackie en Stan zijn niet de enige bekende MCU-acteurs die hun opwachting zullen maken in The Falcon and the Winter Soldier

Daniel Brühl keert namelijk terug als de superschurk Zemo en Emily VanCamp kruipt opnieuw in de huid van voormalig S.H.I.E.L.D-agent Sharon Carter. Beiden speelden deze personages eerder in Captain America: Civil War. Wyatt Russell (Overlord) maakt zijn Marvel-debuut als John Walker alias US Agent, een van de mogelijke opvolgers van Cap. Als kers op de taart komt War Machine (Don Cheadle) ook nog even buurten!

De nieuwe Harry Potter-serie!

Wie maken The Falcon and the Winter Soldier?

De zes afleveringen van The Falcon and the Winter Soldier zijn geregisseerd door Kari Skogland. Zij maakte eerder afleveringen van hitseries als The Handmaid’s Tale, The Walking Dead en Vikings. De relatief onervaren Malcolm Spellman tekende voor het scenario. De grootste titel op zijn cv is de muzikale dramaserie Empire.

Wat is de releasedatum van The Falcon and the Winter Soldier?

The Falcon and the Winter Soldier had eigenlijk in de zomer van vorig jaar al moeten uitkomen. De productie liep echter flinke vertraging op door de internationale coronapandemie. Gelukkig konden de opnames in oktober alsnog worden afgerond. Inmiddels kan het aftellen dan ook beginnen: The Falcon and the Winter Soldier gaat op 19 maart van start op Disney+!

Is deze Marvel Team-Up nog niet genoeg? Check dan ons overzicht van alle Marvel-films die de komende jaren uitkomen!

Lees verder