Black Widow

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Black Widow

Alle aankomende Marvel-films op een rij!

|
|

Laatste update:

Vorig jaar was een bijzonder karig jaar voor Marvel-fans. Maar het lijkt erop dat de studio de komende jaren een flinke inhaalslag zal maken. Wij zetten de grootste Marvel-releases voor je op een rij!

Morbius

Morbius mag misschien niet het populairste Marvel-personage zijn, volgend jaar schittert deze obscure Spidey-schurk in zijn bloedeigen solofilm. Oscarwinnaar Jared Leto (Suicide Squad) speelt de titelrol, een ernstig zieke wetenschapper die een experimentele behandeling ondergaat. Maar hij ontdekt al snel dat het middel erger is dan de kwaal…

Releasedatum: 20 januari 2022.

Black Widow

Als er één Marvel-film is die te lijden heeft gehad onder de coronacrisis, is het wel Black Widow. Gelukkig leidt uitstel niet tot afstel: komend voorjaar keert Scarlett Johansson terug als Natasha Romanoff. En naar verluidt maakt ook Robert Downey Jr. een comeback als Iron Man. Geen overbodige luxe, want de femme fatale moet het in deze spionagefilm onder meer opnemen tegen de Taskmaster!

Releasedatum: vanaf 7 juli in de bioscopen en vanaf 9 juli (tegen betaling) op Disney+

Venom: Let There Be Carnage

De eerste solofilm van deze superschurk bracht ruim 850 miljoen in het laatje voor Sony. En dus duurde het niet lang voordat deeltje twee werd aangekondigd! Zoals de titel al een beetje weggeeft, wordt Venom (Tom Hardy) in dit vervolg geconfronteerd met Carnage. Deze sadistische seriemoordenaar wordt opnieuw gespeeld door Woody Harrelson. Andy Serkis (Black Panther) tekende voor de regie.

Releasedatum: 16 september 202

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Dat Marvel niet alleen maar leunt op beproefde successen, bewijst Shang Chi and the Legend of the Ten Rings wel. Deze actiefilm is namelijk gebaseerd op de 70s comics die destijds meeliftten op de populariteit van Bruce Lee. Bijzonder daarbij is dat dit de eerste Marvel-film is die voor het grootste deel bestaat uit een Aziatische cast en crew. De opnames voor deze bovennatuurlijke knokfilm zijn inmiddels afgerond!

Releasedatum: 1 september 2021

Eternals

Ook de Eternals moeten het niet direct hebben van hun naamsbekendheid. Dit onsterfelijke buitenaardse ras leeft volgens de Marvel-mythologie echter al 7000 jaar op aarde om de mensheid te beschermen tegen dreigingen van buitenaf. Wanneer onze planeet onder vuur wordt genomen door de Deviants, moeten ze opnieuw in actie komen. Angelina Jolie (Maleficent), Richard Madden (Bodyguard) en Kit Harington (Game of Thrones) maken hun Marvel-debuut in deze film.

Releasedatum: 3 november 2021

Spider-Man: No Way Home

Des te meer we weten over Spider-Man: No Wa Home, des te meer dit vervolg zich ontpopt tot een live-action versie van Spider-Man: Into the Spider-Verse. Zo zullen Tom Holland, Tobey Maguire én Andrew Garfield terugkeren als Spidey, maakt Alfred Molina een comeback als Doctor Octopus en heeft Charlie Cox een gastrol als Daredevil. Kirsten Dunst en Emma Stone (beiden als Mary-Jane), en Jamie Foxx als Electro maken de ultieme Spidey-reünie compleet!

Releasedatum: 16 december 2021.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Benedict Cumberbatch keert terug als de Sorcerer Supreme in dit vervolg op de fantasyfilm uit 2016. Over de plot is nog weinig bekend, maar de film zou verbonden zijn met Spider-Man 3 de Disney +-serie WandaVision. Ook weten we al dat dit vervolg flirt met het horrorgenre. Sam Raimi is dan ook de ideale regisseur; hij vond met Darkman al de perfecte balans tussen klassieke horror en duizelingwekkende superheldenactie!

Releasedatum: 23 maart 2022.

Thor: Love and Thunder

Regisseur Taika Waititi (Jojo Rabbit) leverde met Thor: Ragnarok een van de eigenzinnigste films in de geschiedenis van het MCU af. Ook Thor: Love and Thunder belooft weer een feestje te worden! Naar verluidt neemt Natalie Portman (als Jane Foster) in dit vervolg de hamer over van Chris Hemsworth. Daarnaast wordt de Noorse dondergod herenigd met de Guardians of the Galaxy.

Releasedatum: 5 mei 2022.

Black Panther: Wakanda Forever

Ondanks het tragische overlijden van Chadwick Boseman, gaan komende zomer de opnames van Black Panther 2 - aka Wakanda Forever - van start. Marvel heeft al aangegeven dat de charismatische filmster niet wordt vervangen door een andere acteur of een digitale dubbelganger. Volgens de studio zal het verhaal van Wakanda en haar trotse inwoners in dit vervolg nog verder worden uitgediept. Regisseur Ryan Coogler keert terug in de regiestoel!

Releasedatum: 6 juli 2022.

Spider-Man: Into the Spider-Verse 2

Met Spider-Man: Into the Spider-Verse maakte Sony de beste Spidey-film sinds het bioscoopdebuut van de muurkruiper. Deze oogstrelende superheldenfilm vol actie, humor en avontuur werd zelfs bekroond met een Oscar voor beste animatiefilm! Gelukkig werd al snel bekend dat we kunnen uitkijken naar een tweede deel. Dit vervolg draait om de opbloeiende romance tussen Miles Morales (Shameik Moore) en Gwen Stacy (Hailee Steinfeld).

Releasedatum: 5 oktober 2022

The Marvels

Brie Larson zien we terug als Carol Danvers in Captain Marvel 2 - die inmiddels The Marvels heet. De Oscarwinnaar zal worden bijgestaan door Iman Vellani. Deze jonge actrice maakt binnenkort haar debuut als Ms. Marvel in de gelijknamige Disney+-serie. Ook WandaVisions Monica Rambeau (Teyonah Parris) speelt een grote rol. De regie is in handen van Nia DaCosta, die komend jaar de bioscopen onveilig maakt met de remake van de horrorklassieker Candyman. Laten we hopen dat Carols pluizige sidekick Goose de tijdssprong ook heeft overleefd!

Releasedatum: 11 november 2022 (VS).

Ant-Man and The Wasp: Quantumania

Marvel onthulde onlangs de eerste details over de derde Ant-Manfilm. In Ant-Man and The Wasp: Quantumania zullen de titelhelden het opnemen tegen Kang the Conqueror. Deze klassieke Avengers-schurk wordt gespeeld door Jonathan Majors, bekend uit de horrorserie Lovecraft Country. Naast Paul Rudd en Evangeline Lilly in de titelrollen, keren ook Michael Douglas en Michelle Pfeiffer terug in dit vervolg.

Releasedatum: 17 februari 2023 (VS)

Guardians of the Galaxy Vol. 3

Twee jaar geleden werd James Gunn ontslagen door Disney vanwege een reeks omstreden tweets. Dankzij de steun van fans en collega’s werd het vertrek van de Guardians of the Galaxy-regisseur enkele maanden later weer teruggedraaid. In de tussentijd had Gunn echter getekend bij DC om The Suicide Squad te maken. Nog even geduld dus, maar in de tussentijd zien we Star-Lord en zijn collega’s zoals gezegd terug in Thor: Love and Thunder.

Releasedatum: 3 mei 2023 (VS)

Blade

Voordat stripverfilmingen volwassen werden met X-Men en Spider-Man, leverde Marvel al een prima visitekaartje af met Blade. In deze razend vermakelijke pulpfilm uit 1998 speelt Wesley Snipes een half-vampier die het opneemt tegen zijn bloeddorstige broeders. Een kwart eeuw later kruipt tweevoudig Oscarwinnaar Mahershala Ali (Green Book) in de leren jas van de Daywalker. Nu maar hopen dat deze Blade-verfilming ook gezegend is met een harde R-rating!

Releasedatum: Nog niet bekend.

Fantastic Four

Ondanks dat de Fantastic Four wel eens de First Family van Marvel wordt genoemd, is het nog niet gelukt om een bioscoopfilm te maken die dit superheldenkwartet eer aandoet. Toch blijft Marvel het proberen… en deze keer kan het ze nog lukken ook! Niemand minder dan Jon Watts is namelijk ingehuurd om de Fantastic Four nieuw leven in te blazen. Deze regisseur maakte eerder de blockbusters Spider-Man: Homecoming en Spider-Man: Far From Home. Kortom, it’s clobberin' time!

Releasedatum: Nog niet bekend.

NB: Alle releasedata in dit artikel zijn onder voorbehoud.

Lees verder