Benedict Cumberbatch als Doctor Strange

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Benedict Cumberbatch als Doctor Strange

Bevestigd: Cultregisseur Sam Raimi werkt aan Doctor Strange 2

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Alweer twee geleden werd bekend dat Marvel werkt aan een vervolg op Doctor Strange, de bovennatuurlijke superheldenfilm uit 2016. Scott Derrickson zou opnieuw plaats nemen in de regiestoel. Maar dat liep net even anders: de regisseur kwam er niet uit met Marvel en werd van het project gehaald. Gelukkig leek het er op dat er al snel een waardige vervanger was gevonden: niemand minder dan Sam Raimi zou getekend hebben voor het vervolg op Doctor Strange. De studio noch de cultregisseur wilde de geruchten echter bevestigen… tot nu!

Knipoogje

In een interview met Comingsoon.net bevestigt Sam Raimi voor het eerst dat hij werkt aan Doctor Strange in the Multiverse of Madness. In Spider-Man 2 verwees de regisseur al naar de Sorcerer Supreme. Nu zegt Raimi over dat knipoogje: “Toen ik dat in Spider-Man 2 stopte, had ik geen idee dat we ooit een Doctor Strange-film zouden maken, dus het was puur toeval dat die verwijzing erin zat. Ik wou dat ik toen al had geweten dat ik betrokken zou worden bij dit project.”

Horrorhits

Toegegeven, Raimi erkent nog niet zonder omhaal dat hij het vervolg op Doctor Strange regisseert. Maar hij bevestigt wel zijn betrokkenheid bij de film en het ligt voor de hand dat hij is ingehuurd om dit Marvel-vervolg te regisseren. Niet alleen tekende hij voor horrorhits als The Evil Dead en Drag Me To Hell, hij maakte ook nog eens de eerste drie Spider-Man-films. Een beter cv is niet denkbaar voor een Marvel-blockbuster die naar verluidt superheldenactie combineert met horrorelementen!

Lees verder