Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Doctor Strange in the Multiverse of Madness

'Spider-Man regisseur Sam Raimi maakt mogelijk Doctor Strange 2'

|
|

Laatste update:

Een Marvel-veteraan lijkt terug te keren om de tweede Doctor Strange-film te regisseren. Variety meldt dat Sam Raimi in gesprek is om het volgende avontuur van de Sorcerer Supreme te maken. Raimi is geliefd onder Marvel-fans omdat hij de eerste 3 Spider-Man films maakte, met Tobey Maguire als de superheld. Ook is hij een ervaren horrorregisseur, wat helpt want Doctor Strange 2 moet de eerste Marvel-horror worden!

Het begin van de moderne comicfilm

Sam Raimi werd beroemd door Evil Dead, een horrorfilm over een kwaadaardig boek dat even eng als grappig was. Die stijl keerde terug in Evil Dead 2 en Army of Darkness en zag een nieuwe generatie ook in de eerste Spider-Man film. Sam Raimi regisseerde daarna nog 2 Spider-Man films. Het succes van die Spidey overtuigde Marvel om meer comics te verfilmen.

Bizar genoeg zat er zelfs een Doctor Strange-grap in Spider-Man!

Zoektocht naar een Doctor Strange 2-regisseur

Disney wilde niet reageren op het Sam Raimi-gerucht. Wel heeft de studio in het verleden vaker met hem gewerkt. In januari werd bekend dat regisseur Scott Derrickson stopte met de Doctor Strange 2 wegens ‘creatieve geschillen’. Derrickson keert volgens Variety nu terug als executive producer. Benedict Cumberbatch is ook weer van de partij als Doctor Strange.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (zoals de volledige titel luidt) veschijnt in 2021 en het filmen moet al in mei beginnen. Heb je nu al zin in horror? Check onze lijst van de beste horrorfilms op Netflix! Er komen ook exclusieve Marvel-series van The Falcon en Scarlet Witch en Loki naar Disney+ en wij hebben de eerste beelden.

Lees verder