5 redenen waarom Spider-Man: Into the Spider-Verse de beste superheldenfilm van 2018 is

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
5 redenen waarom Spider-Man: Into the Spider-Verse de beste superheldenfilm van 2018 is

5 redenen waarom Spider-Man: Into the Spider-Verse de beste superheldenfilm van 2018 is

|
|

Laatste update:

Komende week gaat Spider-Man: Into the Spider-Verse in première. Wij vertellen je waarom je deze briljante superheldenfilm voor geen goud mag missen!

1. It’s the remix, baby!

Toen Peter Parker werd gebeten door een spin met… Ja ja, dat weten we nu wel! Het oorsprongsverhaal van Spider-Man is in de reboots en vervolgen al zo vaak verteld, dat zelfs wij een beetje genoeg kregen van ons favoriete webhoofd. Spider-Man: Into the Spider-Verse pakt het gelukkig iets anders aan. Deze keer wordt het verhaal verteld vanuit het perspectief van Miles Morales, een scholier uit Brooklyn met een voorliefde voor hiphop en graffiti. En omdat het verhaal zich afspeelt in een andere dimensie, hebben de makers alle vrijheid om hun eigen draai te geven aan de Marvel-mythologie. Dit resulteert in de meest verfrissende en verrassende Spidey-film aller tijden!

2. Spidey zag er nog nooit zo goed uit

Zoals gezegd speelt Spider-Man: Into the Spider-Verse zich af in een andere dimensie. Het voortbestaan van deze realiteit wordt echter bedreigd door de Kingpin. Deze superschurk voert gevaarlijke experimenten uit om toegang te krijgen tot andere werelden. De bizarre experimenten zijn voor de tekenaars een prima excuus om lekker los te gaan met de duizelingwekkende 3D effecten. Daarnaast is de oogstrelende animatiestijl een unieke mix tussen vernieuwend en aangenaam retro, inclusief tekstkaders en uitgeschreven geluidseffecten (KA-BOOM!). Pure eye-candy!

3. Sterrencast in de stemmencast

De interdimensionale experimenten hebben tot gevolg dat een aantal Spider-Mensen uit alternatieve dimensies hun weg weten te vinden naar deze realiteit. Deze moeten de handen ineenslaan om de Kingpin en zijn handlangers te stoppen. En om al deze Spider-types tot leven te wekken, zijn niet de minste acteurs ingevlogen. Zo herkennen we in de duistere Spider-Noir niemand minder dan cultheld Nicolas Cage. En topkomiek John Mulaney maakt zijn filmdebuut als het prettig gestoorde tekenfilmvarkentje Spider-Ham. Ook de schurken zijn dik in orde, met Ray Donovan-ster Liev Schreiber als de Kingpin en Oscarwinnaar Mahershala Ali als de Prowler. Voeg daarbij toffe gastrolletjes van onder anderen Chris Pine en Oscar Isaac, en je hebt een cast om je vingers bij af te likken!

5 redenen waarom Spider-Man: Into the Spider-Verse de beste superheldenfilm van 2018 is

4. Stan the Man!

Vorige maand overleed Stan Lee, de grondlegger van het Marvel-universum. Gelukkig had de legendarische stripschrijver wel al zijn gastrol opgenomen voor Spider-Man: Into the Spider-Verse. Nu levert de ontmoeting tussen de titelheld en zijn bedenker sowieso al een mooie scène op, maar met het overlijden van Stan Lee nog vers in ons geheugen zullen de meeste fans het niet droog houden. En zo is Spider-Man: Into the Spider-Verse niet alleen een prachtige ode aan Stan Lee, maar ook aan zijn meest geliefde creatie.

5. De beste post-credits scène sinds Deadpool 2

Wanneer na twee adembenemende uren de aftiteling over het scherm rolt, is de kans groot dat je een traantje moet wegpinken. Niet alleen vanwege de ontroerende ode aan Stan Lee, maar ook vanwege het spervuur aan scherpe grappen. Maar het komisch hoogtepunt moet dan nog komen! We gaan het hier natuurlijk niet spoilen, maar blijf na de film vooral zitten voor de beste post-credits scene sinds Deadpool 2. Deze vormt de perfecte afsluiter van een perfecte film!

Spider-Man: Into the Spider-Verse draait vanaf 20 december in de bioscopen!

Lees verder