Nicolas Cage baalt van zijn ‘memestatus’

Nicolas Cage baalt van zijn ‘memestatus’

We zien Nicolas Cage als een wereldvreemde man. Eerlijk is eerlijk: zo gedraagt hij zich ook, maar hij is zich zeker bewust van zijn status als cultheld en internetmeme. De acteur is er... niet zo blij mee!

In een interview met IndieWire noemt hij de situatie ‘erg frustrerend’. Door het internet, zegt Cage, worden losse beelden uit een film getrokken. De gekke bekken die Cage trekt passen wat hem betreft in de context van de films. Als je ze daar uithaalt… ziet het er inderdaad raar uit.

Naar eigen zeggen zoekt Cage zelf rollen op waarin hij uitbundig kan acteren. Volgens de acteur speelt hij in Vampire’s Kiss iemand die denkt dat hij Nosferatu is, en probeerde hij daarom de klassieke vampier Max Schreck te benaderen. Voor Ghost Rider had hij het plan opgevat om De Schreeuw, van de Noorse schilder Edvard Munch, te verwerken in zijn spel.

Volgens Cage zit er achter al zijn rollen zo’n gedachte, die niet altijd goed begrepen wordt door het publiek en critici. Daarom koos de acteur in het verleden vaak rollen van personen die drugs gebruiken, of geestelijk instabiel waren.

Larger than life

Volgens Cage probeerden bekende acteurs uit vervlogen tijden (zoals James Cagney, Richard Burton en Bruce Lee) ook niet per se een realistisch personage neer te zetten. Cage speelt nu eenmaal graag ‘larger than life’.

Hoewel we nog steeds onze vraagtekens bij sommige artistieke beslissingen zetten, is het goed om te weten dat Cage er over nagedacht heeft. We denken er nog even na, terwijl we de rest van de dag kijken naar Pokémon met het gezicht van Nicholas Cage. 

Nic Cage is de laatste weken trouwens erg spraakzaam! Vorige week wilde hij rebooten, en eerder zei hij dat zijn filmcarrière er bijna op zit. Hopelijk niet voordat er een derde verschenen is!