Nicolas Cage: ‘Reboot Ghost Rider!’

Nicolas Cage: ‘Reboot Ghost Rider!’

Nog vóór het Marvel Cinematic Universe ontstond, speelde Nicolage Cage al de duivelse antiheld Ghost Rider. Volgens de acteur kan de brandende motormuis wel een reboot gebruiken!

Tegen Yahoo Movies zei Cage dat een nieuwe Ghost Rider-film op dit moment nog veel succesvoller kunnen zijn dan zijn voorgangers, dankzij de opkomst van gewelddadige superhelden als Deadpool en Logan.

Ghost Rider

In Ghost Rider (2007) speelt Cage de motorcoureur Johnny Blaze die zijn ziel verkoopt aan de demon Mephistopheles. Hij verandert ‘s nachts in de brandende Ghost Rider, en jaagt op schuldige zielen.

‘Als ze van Ghost Rider een meer expliciete film gemaakt hadden, zoals Deadpool en Logan, was hij nog een stuk beter geweest. De rol van Ghost Rider is erg interessant: hij is een superheld die zijn krachten krijgt door een deal met een duivel, en dat in een film voor een jong publiek! Johnny Blaze is dus sowieso niet de meest commerciële superheld, maar wel één van de interessantste.’

Geen Cage

Cage is er trouwens wel van overtuigd dat Ghost Rider en de sequel Spirit Of Vengeance (2011) hits waren. Hoewel ze in de bioscoop samen 350 miljoen dollar opbrachten (met een budget van 160 miljoen), kwam er volgens Cage ook erg veel geld binnen via de dvd-verkoop.

Of de goddelijke Cage zélf ook weer in de brandende huid van Johnny Blaze wil kruipen is onbekend, maar onwaarschijnlijk. Een derde Ghost Rider-film werd in 2013 afgeblazen, nadat Nic Cage aangegeven had er geen zin meer in te hebben. Daarnaast gaf hij werkelijk alles! Cage wil misschien wel meedoen aan een nieuwe National Treasure: één van zijn beste films!

Na het afblazen van Ghost Rider 3 keerden de rechten terug naar Marvel, die de brandende antiheld onderdeel maakte van Agents Of SHIELD. De rol wordt nu vertolkt door Gabriel Luna, die ook een hoofdrol speelt in de nieuwe Terminator-film (november 2019).

Een nieuwe Ghost Rider-film, laat staan een zeer gewelddadige, lijkt er dus nog even niet in te zitten. Mocht het zover komen, dan wil Norman Reedus het trouwens ook graag doen!