Waar blijft National Treasure 3?

Waar blijft National Treasure 3?

Iedereen heeft zin in een nieuwe National Treasure-film met Nicolas Cage, maar waar blíjft hij? Regisseur Jon Turteltaub hoopt nog steeds op een sequel, en legt uit waar het steeds mis gaat.

Turteltaub, regisseur van National Treasure en het aankomende The Meg, heeft wel een verklaring voor de vertraging van National Treasure. Het succes van de Marvel- en Star Wars-films!

Tegenover Collider verklaarde hij: ‘In 2004, bij de eerste National Treasure, was er genoeg geld en werd iedereen netjes betaald. Het is niet zo dat iedereen de hoofdprijs vraagt om mee te doen aan een nieuwe National Treasure. Momenteel geeft Disney voorrang  aan andere films, waarvan ze denken dat ze meer opbrengen.’

Volgens Turteltaub heeft Disney het bij het verkeerde eind. ‘Natuurlijk doen ze het erg goed qua films, en zijn ze op zich verstandig bezig. Ik denk alleen dat men onderschat hoeveel mensen National Treasure 3 willen zien.’

In de National Treasure-films lost avonturier Benjamin Gates (Nicolas Cage) verschillende mysteries op. In de eerste film (2004) zoekt, en redt, hij de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring. In The Book Of Secrets (2007) probeert hij de eer van zijn over-overgrootvader te redden, als mensen denken dat deze medeverantwoordelijk is voor de moord op president Lincoln.

De films waren erg succesvol, en leverden samen een slordige 800 miljoen dollar op. Behoorlijk indrukwekkend, maar het verbleekt bij de opbrengsten van megablockbusters als Star Wars en The Avengers. De serie is dus populair, maar nét niet populair genoeg! Achter de schermen schijnt Disney er wel mee bezig te zijn, maar het project staat op een laag pitje. Volgens Turteltaub wordt er (langzaam) gewerkt aan een script.

The Bees!

Nicolas Cage is tegenwoordig ook niet meer de ster die hij decennia geleden was. Na een vruchtbare carrière, van de jaren 80 tot ongeveer 2010, hobbelt hij de laatste tijd van het ene naar het andere bizarre project.

We zien Nic Cage natuurlijk graag in weirde films, maar we gunnen hem ook wel weer eens een ‘normaal’ avontuur.

Turteltaubs nieuwste film, de scifi/actie/horror-haaienfilm The Meg, draait vanaf 9 augustus in de bioscoop. De loeispannende trailer bekijk je hier!