Loki seizoen 1: Alles dat je moet weten

Loki

Kijken jullie uit naar het eerste seizoen van Loki? Terwijl je wacht op de komst van deze nieuwe Disney+-serie vertellen wij je alles over wat je mag verwachten. Van releasedatum tot plot, dit is alles dat je moet weten over Loki seizoen één!

Loki seizoen 1 releasedate

Het eerste seizoen van Loki wordt vanaf 11 juni 2021 verwacht op Disney+. Het wordt na WandaVision (januari 2021) en The Falcon and the Winter Soldier (maart 2021) de derde originele serie op de streamingdienst die zich afspeelt in het overkoepelende MCU. Eind van dit jaar wordt vervolgens Hawkeye toegevoegd en in de tussentijd komen ook nog What If...? en Ms. Marvel uit.

De releasedatum van Loki seizoen één was lange tijd onduidelijk. Dat had onder meer te maken met de coronapandemie, waardoor de productie een poos stilgelegd moest worden. Het is de verwachting dat het eerste seizoen van Loki uit zes afleveringen bestaat, die elk zo’n 40 à 50 minuten duren. Net als bij The Mandalorian en WandaVision mag je je elke vrijdag verheugen op een nieuwe aflevering.

Alhoewel niet elke Marvel-serie op Disney+ meerdere seizoenen zal kennen, lijkt Loki inmiddels wel zeker van een tweede seizoen. Schrijver Michael Waldron zette volgens Deadline vorige maand namelijk een krabbel onder een deal, waarin zou staan dat hij ook aan de slag mag met het nog aan te kondigen tweede seizoen!m

Informatie over het nieuwe seizoen

Loki belooft een misdaadthriller te worden, zo liet Marvel-baas Kevin Feige weten tijdens een presentatie in december. Dat klinkt veelbelovend… en best wel bijzonder? Al is het alleen maar omdat we toch echt meenden dat we Loki dood zagen gaan in Avengers: Infinity War.

Loki is daarom een soort van prequel... We volgen namelijk de versie van The Trickster God, die ervandoor ging met de Tesseract (oftewel: de Space Stone). Het is in ieder geval niet hetzelfde personage dat aan het einde van Thor: Ragnarok veranderde in een van de good guys. 

Alternatieve tijdslijnen, multiversa; het is niet gek dat die eerder genoemde Waldron ook verantwoordelijk is voor Rick and Morty! Ook leuk om te weten: Loki zal, net als WandaVision, aansluiten op Doctor Strange in the Multiverse of Madness, de tweede Doctor Strange-film.

Plot van Loki seizoen 1

We zagen Loki, god van het onheil en broer van Thor, voor het laatst in Avengers: Infinity War, toen Thanos hem aan het begin van de film doodde… Hoezo zien we hem dan terug in zijn eigen Disney+-serie? Dat heeft alles te maken met alternatieve tijdlijnen en de Space Stone. Er springt sinds de eerste Avengers-film namelijk nog een jongere versie van de godheid rond door de ruimte. En het is die alternatieve tijdlijn-versie van de godheid die we gaan zien in de serie.

De Trickster God springt in zijn serie lekker heen en weer door de ruimte… en zelfs door de tijd! Althans zo maken we op uit foto’s, zoals die hieronder, waarop je kan zien dat Jaws (1975) in de bioscoop draait. Ook in de trailers, die we aan het begin van dit artikel plaatsten, zie je Loki rommelen in het verleden. Er lijkt geïmpliceerd te worden dat hij eigenlijk de legendarische crimineel DB Cooper is, die 200.000 dollar wist te stelen door een vliegtuig te kapen en er vervolgens uit te springen. Naar verluid wordt Loki op dat moment in zijn kraag gevat door de schimmige organisatie de Time Variance Authority (TVA). In de comics zijn zij verantwoordelijk voor het monitoren en het in toom houden van de verschillende alternatieve tijdlijnen. De TVA stuurt de godheid vervolgens op geheime missies door de geschiedenis. Het is verder nog niet bekend wat ze willen van Loki…

Terugkerende castleden en nieuwe gezichten

Geen Loki zonder Tom Hiddleston! De Britse acteur keert uiteraard terug voor de Disney+-serie. Naast hem mag je ook een aantal nieuwe gezichten verwachten, zoals Owen Wilson! Wilson speelt Mobius M. Mobius, een lid van de TVA. Ook Gugu Mbatha-Raw speelt iemand uit de schimmige organisatie. Andere namen die de ronde doen, zijn die van Sasha Lane (Utopia), Richard E. Grant (Logan) en Sophia Di Martino (Yesterday).

Loki ontvangst en reacties van fans

Zeker nu de meningen over WandaVision een beetje verdeeld zijn, hopen veel mensen dat Loki wat meer te vergelijken zal zijn met wat Phase 3 van het MCU ons gebracht heeft. Zij houden tot dusver goede hoop: het hele internet lijkt enorm veel zin te hebben in Loki! Uiteraard ook omdat het simpelweg een superlekker… euh, leuk MCU-personage is!

Loki seizoen 1 geruchten en speculatie

Tom Hiddleston heeft zich eerder laten ontvallen dat Loki het in zijn Disney+-serie tegen formidabele vijanden zal opnemen. Er wordt druk gespeculeerd op wie hij doelt… Een naam die we veel voorbij zien komen, is die van Mephisto! Zeker aangezien Loki seizoen één in verbinding staat met Doctor Strange in the Multiverse, waarin ook de Scarlet Witch een rol speelt, is dat geen gekke gedachte…

Loki seizoen 1: Alles dat je moet weten

In juni 2021 weten we meer! Benieuwd wat je tot die tijd allemaal op Disney+ kunt vinden? Dit zijn wat ons betreft de 10 beste series in het aanbod! Ook vertellen we je graag meer over de toekomstplannen van Marvel. Dit zijn de films en series, die nog op stapel staan!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws: