De 10 beste series op Disney+

Op Disney+ vind je niet alleen de filmklassiekers waar je mee bent opgegroeid, maar ook een flinke lading topseries. Recensent Ruben Praster heeft de 10 beste series van Disney+ op een rijtje gezet,

Door Ruben Praster
The Dropout
© Hulu

10. The Simpsons

The Simpsons loopt al meer dan dertig seizoenen mee en het einde van de animatieserie is nog lang niet in zicht. De nieuwe afleveringen zijn jammer genoeg niet zo iconisch als de eerste seizoenen, maar de compleet gestoorde familie zorgt nog steeds voor een half uurtje hilariteit. Op Disney+ kun je alle seizoenen zien, inclusief korte filmpjes en The Simpsons Movie.

9. High Fidelity

Deze romantische comedyserie, gebaseerd op de gelijknamige film met John Cusack, werd na één seizoen al gecancelled. Dat is erg jammer want dit ene voortreffelijke seizoen smaakt naar meer. Robyn (Zoë Kravitz) is gedumpt door de liefde van haar leven en om over hem heen te komen, maakt ze de ultieme mixtape, maar daarvoor moet ze wel kritisch kijken naar haar eigen liefdesleven.

8. Loki

Tom Hiddlestone maakte van Loki de leukste schurk in het Marvel Cinematic Universe en ook al was het personage meerdere keren gestorven, kreeg hij toch nog zijn eigen serie. De anti-held blijkt verschillende tijdlijnen in de war te gooien en wordt opgepakt door de tijdlijnpolitie. Om niet veroordeeld te worden, helpt hij de eigenzinnige agent Mobius (Owen Wilson) met het vinden van een moordenaar.  

7. Modern Family

Zelden blijft een serie elf seizoenen leuk, maar Modern Family flikte het. De iconische comedyserie blijft zelfs in de herhaling hilarisch en op Disney+ kun je alle afleveringen terugkijken, of voor het eerst ontdekken. Het verhaal draait om drie uiteenlopende gezinnen, die onderdeel zijn van dezelfde familie, en in ieder aflevering weten ze de meest alledaagse dingen grappig te maken.  

6. Atlanta

Earn (Donald Glover) heeft een puinhoop van zijn leven gemaakt. Hij is gestopt met zijn studie en heeft geen baan of huis. Wanneer zijn rappende neef Paper Boi (Brian Tyree Henry) een hit scoort, wordt Earn zijn manager. Terwijl Earn zijn leven op orde probeert te krijgen, hoopt hij ook zijn ex-vriendin weer voor zich te winnen. Atlanta is een diepgaande comedyserie met ruimte voor maatschappijkritiek, filosofische overpeinzingen en een vleugje surrealisme.

5. The Dropout

De werkelijkheid is soms vreemder dan fictie en dat is zeker het geval in deze waargebeurde dramaserie. Elizabeth Holmes (Amanda Seyfried) bedacht een revolutionair apparaat dat de medische wereld op z’n kop zette. Zij werd in één klap multimiljardair, maar verloor haar geld en status net zo snel toen het apparaat helemaal niet bleek te werken. The Dropout vertelt dit verhaal met de nodige humor en een uitstekende Amanda Seyfried bewijst dat zij meer is dan een mooi koppie.

4. Reservation Dogs

Vier vrienden wonen op een Indianenreservaat in Oklahoma, maar willen ooit verhuizen naar Californië. Om die reis te kunnen betalen, stelen ze alles wat los en vast zit. Wat begint als een grappige dramaserie vol kwajongensstreken verandert in een diepgaande karakterstudie wanneer de personages hun eigen afleveringen krijgen en je hen echt leert kennen.

3. The Mandalorian

Na een reeks tegenvallende Star Wars-films leken zelfs de fans klaar te zijn met de ruimteavonturen van Luke Skywalker en zijn vrienden. Disney+ Original The Mandalorian bracht daar verandering in door een frisse wind te laten waaien door het Star Wars-universum. Centraal staan een stoere premiejager en een schattige baby, die op de vlucht zijn voor allerlei vijanden en tijdens hun reis veel nieuwe vrienden maken.

2. The Bear

Chefkok Carmen ‘Carmy’ Berzatto (Jeremy Allen White) erft de broodjeszaak van zijn overleden broer en keert terug naar Chicago om de keuken op orde te brengen. Hij clasht gelijk met zijn neef die al veel langer in het restaurantje werkt en ook de medewerkers moeten wennen aan Carmy’s manier van werken. The Bear is een intense, rauwe dramaserie, die dankzij een geweldige cast behapbaar blijft.

1. Only Murders in the Building

Steve Martin en Martin Short zijn al decennialang een hilarisch duo en dat de komieken het nog niet zijn verleerd, bewijze ze met de misdadig goede comedyserie Only Murders in the Building. Drie bewoners van een luxe appartementencomplex zijn geschokt wanneer er een moord in het gebouw wordt gepleegd en besluiten er een podcast over te maken om de dader te vinden. Ze hebben alleen geen flauw idee hoe je een podcast maakt of een moord onderzoekt.