WandaVision Disney+ MCU serie

Veronica Superguide logo
WandaVision Disney+ MCU serie

8 dingen die je moet weten over WandaVision

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

WandaVision combineert superhelden met klassieke Amerikaanse sitcoms. Het belooft de vreemdste toevoeging aan het MCU ooit te worden, en we hebber er zin in! Dit is alles dat je moet weten over WandaVision!

1. Waar gaat WandaVision over?

Marvel en Disney willen nog niet al te veel kwijt over het verhaal van WandaVision. Wel hebben we een algemene beschrijving voor je: WandaVision belooft ons een mix van klassieke Amerikaanse sitcoms met het Marvel Cinematic Universe (MCU). In de hoofdrol zien we Wanda Maximoff (Scarlet Witch) en Vision, twee van de superhelden uit de Avengers-films. In WandaVision beleven ze hun burgerlijk droomleven in een Amerikaanse voorstad. Het stel probeert daarbij krampachtig hun krachten te verbergen voor de gemeenschap. Al snel blijkt echter dat niet alles is zoals het lijkt…

Na jaren van bijrollen in Marvel-films krijgen Wanda en Vision eindelijk hun spotlight met een eigen serie op Disney+. De serie speelt zich af na de gebeurtenissen uit Avengers: Endgame. Zodoende vormt de serie een belangrijk uitgangspunt voor de toekomst van het MCU! We weten bijvoorbeeld al dat we de Scarlet Witch ook terugzien in Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Als bruggetje verwachten we ook in WandaVision al meer te zien over tijdreizen of alternatieve dimensies. Hoe belanden Wanda en Vision anders in het verleden? En hoe zit dat eigenlijk met Vision? Werd hij niet gedood door Thanos in Avengers: Infinity War?

2. Wie zijn Wanda en Vision?

Voordat we dieper ingaan op de plek van WandaVision in het MCU werpen we eerst even een nadere blik op de twee personages. Wie zijn zij eigenlijk? We laten Marvel het graag aan je uitleggen!

3. Het verband met het MCU

WandaVision trapt Phase Four van het MCU af, waarin je ook series als The Falcon and the Winter Soldier en Loki mag verwachten Zoals gezegd, speelt WandaVision zich af na de gebeurtenissen uit Avengers: Endgame én voor de gebeurtennissen in film Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Anders dan eerdere Marvel-series, zoals Agents of S.H.I.E.L.D., is WandaVision dus wel rechtstreeks verbonden aan toekomstige films in het MCU. 

4. De cast van WandaVision

In de hoofdrollen van WandaVision zien we Elizabeth Olsen (Wanda Maximoff, oftewel: Scarlet Witch) en Paul Bettany (Vision). Zij worden vergezeld door een groot aantal bekende gezichten uit het Marvel-universum, waaronder Kat Dennings (Darcy Lewis uit de Thor-films), Randall Park (Jimmy Woo uit Ant-Man and the Wasp) en Teyonah Parris (als een volwassen Monica Rambeau uit Captain Marvel). Daarnaast zijn er ook rollen weggelegd voor Debra Jo Rupp (That '70s Show), Kathryn Hahn (Bad Moms) en Fred Melamed (In a World...).

Superguide Podcast: Bankplakkersmeer

5. De trailers voor WandaVision

Er zijn tot dusver twee bizarre trailers uitgebracht voor WandaVision. Hierin zie je hoe Wanda en Vision vertrekken naar hun nieuwe huis. Aan de achterkant van de auto kun je heel lief een ‘Just Married’-bordje spotten. Ook opvallend is het feit dat we op een gegeven moment twee baby’s spotten! Hun geluk lijkt compleet… Als je die al te nieuwsgierige buren even wegdenkt in ieder geval! Daarnaast valt op dat Wanda en Vision verschillende decennia lijken te bezoeken: van de jaren ’50 tot de eighties. Ten slotte noemen we nog de verwijzing naar de dood van Vision…

Jep, de trailers beloven nogal wat! Kijk maar:

6. De eerste reacties zijn binnen

Vorige week druppelden de eerste reacties op de serie binnen. En die waren over het algemeen erg lovend! Ja, de serie is anders dan anders, maar daardoor juist ook verfrissend! Mensen kunnen niet wachten om verder te kijken: de serie is grappig, ambitieus en mysterieus. 

Niet iedereen is echter meteen al lovend...

7. De releasedatum van WandaVision

WandaVision is vanaf vandaag (15 januari 2021) te zien op Disney+. Vanaf heden mag je elke vrijdag een nieuwe aflevering verwachten, net zoals bij die andere grote hit: The Mandalorian.

De releasedatum van WandaVision is trouwens later dan verwacht. We hadden de serie namelijk eigenlijk al tegen het einde van 2020 verwacht, aangezien besloten werd de releasedatum om te wisselen met die van Falcon and The Winter Soldier. Die laatste serie liep echter vertraging op vanwege het coronavirus, hetgeen de planning dus weer in de war schopte!

8. Mag je rekenen op een tweede seizoen?

Ten slotte dan nog even wat koffiedik kijken! Naar verwachting krijgt WandaVision slechts één seizoen. Alle Phase Four-series werden namelijk aangekondigd als zogenoemde limites series. Dat wil echter niet zeggen dat die plannen misschien niet alsnog kunnen wijzigen… Kijk maar naar Loki!

Benieuwd wat je nog meer op Disney+ kunt vinden? Dit zijn wat ons betreft de 10 beste series in het aanbod! Ook vertellen we je graag meer over de toekomstplannen van Marvel. Dit zijn de films en series, die nog op stapel staan!

Lees verder